Metro-portal.hr

objavljeno 03.07.2013. 13:20:00
MUŠKE KRITIKE

Odjeća koju morate izbjegavati ako ne želite izgledati "lako"

Novo istraživanje stavova o ženskoj odjeći, otkrilo je da 57 posto muškaraca smatra kako moderna odjeća ženama daje izgled "lakih dama"

Izgled koji muškarci smatraju
Izgled koji muškarci smatraju "lakim" (Shutterstock)

Od 1348 muškaraca koje je anketirala specijalizirana stranica mycelebrityfashion.co.uk, više od polovice se izjasnilo da kratki topići čine da žene izgledaju promiskuitetno, dok je 43 posto takvu odjeću nazvalo trendom.

Čak i relativno neutralne čizme s visokom petom mogu odaslati krivu poruku, jer 34 posto muškaraca vjeruje da žene koje ih nose žele privući pažnju na svoje noge, dok ih 12 posto smatra neukusnim.

Andy Barr, direktor marketinga web stranice objašnjava: "Zanimljivo je vidjeti kako muškarci precipiraju trendove koji se ženama čine nevinim, a posebice one koji pokazuju malo više tijela. No ono što je iznenađujuće jest direktna veza u koju muškarci dovode takvu odjeću i želju za seksom. Mislim da to nije prvo što ženama padne na pamet kad biraju što će odjenuti."

Skoro tri četvrtine anketiranih muškaraca smatralo je da su žene koje nose pripijene haljine "lake" u seksualnom smislu, od onih koje preferiraju opušteniju odjeću, a većina ih je smatrala kako takve samo pokušavaju privući pažnju na sebe.

Muškarci su također odgovarali na pitanje što bi mislili kada bi njihova partnerica preferirala takve trendove. Svaki treći priznao je da ne voli kada im partnerica oblaći usku odjeću za večernji izlazak, a četvrtina ispitanih bi čak i zabranila svojoj boljoj polovici da takvo nešto nosi.

Pogledajte koji to trendovi čine da žene izgledaju "lako" u očima muškaraca:

1. Uske haljine pripijene uz tijelo (57 posto)

2. Kratki topići (53 posto)

3. Topići-korzeti (51 posto)

4. Čipka (45 posto)

5. Suknje uskog kroja (38 posto)

6. Čizme s visokom petom (32 posto)

7. Minice (22 posto)

8. Traperice niskog struka (19 posto)

03.07.2013. 13:20:00
http://metro-portal.hr/odjeca-koju-morate-izbjegavati-ako-ne-zelite-izgledati-lako/49689/