Metro-portal.hr

objavljeno 20.10.2010. 12:00:00
KOPRIVNICA

Odgođeno suđenje Šestaku, Marincu i Šketu do prosinca

Šestak, Marinac i Šket optuženi su za nesavjesno gospodarsko poslovanje, zloporabu položaja i ovlasti te za poticanje na zloporabu ovlasti i položaja

Darko Marinac
Darko Marinac (Goran Mehkek/CROPIX)

Na Općinskom sudu u Koprivnici jutros je, zbog bolesti sutkinje, odgođeno prvo ročište u sudskom postupku u kojem Državno odvjetništvo tereti Zdravka Šestaka i Darka Marinca, nekadašnje "Podravkine" čelnike, te Darka Šketa, bivšeg šefa poduzeća "Sloga" u slučaju kredita od pet milijuna kuna koje je "Podravka" 2007. dala toj koprivničkoj obućarskoj tvrtki.

Optužnice protiv Šestaka, Marinca i Šketa - zbog nesavjesnoga gospodarskog poslovanja i zloporabe položaja i ovlasti te zbog kaznenog djela poticanja na zloporabu ovlasti i položaja - Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici podiglo je početkom srpnja ove godine.

Šestaku i Marincu stavlja se na teret da u svibnju i lipnju 2007., i to Šestak kao član uprave "Podravke", a Marinac kao predsjednik uprave "Podravke", prilikom dogovora i odobrenja kredita poduzeću "Sloga" nisu postupali s pažnjom dobrog gospodarstvenika te da su - ne brinući se o imovinskim interesima društva "Podravke" - na ime kredita "Slogi" odobrili isplatu od pet milijuna kuna i tako Podravki nanijeli štetu.

Okrivljenicima Šestaku i Šketu stavlja se na teret da su početkom travnja 2009., Šket kao predsjednik uprave "Sloge" d.d. (tvornica obuće sada u stečaju), a Šestak kao predsjednik "Podravkine" uprave i član Nadzornog odbora "Sloge", znajući da je "Sloga" pred stečajem i da će svako opterećenje imovine smanjiti mogućnost namirenja njezinih vjerovnika, a s ciljem da naknadno osiguraju povrat kredita od pet milijuna kuna, sklopili sporazum o osiguranju novčane tražbine zasnivanjem založnoga prava na nekretninama "Sloge". Time je umanjena vrijednost stečajne mase. Suđenje će se nastaviti u prosincu. (hina/metro-portal)

20.10.2010. 12:00:00
http://metro-portal.hr/odgodjeno-sudjenje-sestaku-marincu-i-sketu/50014/