Metro-portal.hr

objavljeno 27.08.2013. 12:43:00
NAMJEŠTALJKA?

Odgođen sastanak SAD i Rusije o Siriji

Kad je čak i Carla del Ponte izjavila da kemijsko oružje nije upotrijebio Bashar al-Assad, tu nešto smrdi na namještaljku do neba

Ameri kopiraju irački scenario?
Ameri kopiraju irački scenario? (Arhiva)

Američki State Department odgodio je sastanak visokih ruskih i američkih diplomata o Siriji koji se u srijedu trebao održati u srijedu u Den Haagu navodeći kao razlog 'konzultacije koje su u tijeku' oko odgovora na napad kemijskim oružjem koji se dogodio u Siriji.

Sastanak se trebao baviti planovima za održavanje međunarodne mirovne konferencije o Siriji. Međutim State Department je u priopćenju objavio da je sastanak odgođen zbog 'konzultacija koje su u tijeku oko odgovarajućeg odgovora na napad kemijskim oružjem u Siriji 21. kolovoza'.

'Surađivat ćemo s našim ruskim partnerima kako bismo dogovorili novi termin sastanka', stoji u priopćenju i dodaje da je napad kemijskim oružjem pokazao potrebu za 'sveobuhvatnim i trajnim političkim rješenjem' kojim bi se okončalo krvoproliće.

U američkom izaslanstvu trebali su biti podtajnica State Departmenta za politička pitanja Wenedy Sherman i američki veleposlanik za Siriju Robert Ford, a sa ruske strane pomoćnici ministra vanjskih poslova Genadij Gatilov i Mihail Bogdanov, objavljeno je u Washingtonu.

U Moskvi je Gatilov u ime Rusije izrazio žaljenje zbog ovog poteza Washingtona. On je rekao da bi baš sastanak ruskih i američkih dužnosnika pomogao u pronalaženju političkog rješenja sukoba u Siriji.

Sve u svemu, priča počinje opasno ličiti na onu iračku, a epilog se dobro zna - prvo američke rakete razore zemlju do temelja, onda američka vojska okupira zemlju pa novcima od nafte i ostalih bogatstava plaća američkim tvrtkama obnovu. Genijalno, nije li?

27.08.2013. 12:43:00
http://metro-portal.hr/odgodjen-sastanak-sad-i-rusije-o-siriji/80099/