Metro-portal.hr

objavljeno 29.01.2008. 22:25:37

Odabran žiri i program ovogodišnjeg Berlinala

Na čelu 58. filmskog festivala u Berlinu bit će redatelj Costa-Gavras

Filmovi iz svih krajeva svijeta natjecat će se za glavnu festivalsku nagradu, Zlatnog medvjeda
Filmovi iz svih krajeva svijeta natjecat će se za glavnu festivalsku nagradu, Zlatnog medvjeda (AFP)

Vodeći pripadnici europske, azijske, američke i ruske filmske industrije izabrani su za članove međunarodnog žirija Berlinskoga filmskog festivala, objavili su jučer organizatori.
Žiri će predvoditi slavni grčki redatelj Costa-Gavras, a među članovima bit će i vodeći tajvanski glumac Shu-Qi, američki montažer Walter Murch i Aleksandar Rodnianski, jedan od vodećih ruskih filmskih i televizijskih producenata.

Kandidat za Oscara

U žiriju Berlinala bit će i danska redateljica Susanne Bier, scenograf Uli Hanisch, francuska glumica Sandrine Bonnaire i njemačka glumica Diane Kruger.
Filmovi iz svih krajeva svijeta, od Irana do Japana, natjecat će se ove godine za Zlatnoga medvjeda. Među njima je i film američkog redatelja Paula Thomasa Andersona ‘There Will Be Blood’, veliki kandidat za ovogodišnjeg Oscara. Prvi od ovogodišnjih glavnih europskih filmskih festivala održat će se od 7. do 17. veljače.

Ovogodišnji natjecatelji
Prvi od ovogodišnjih glavnih europskih filmskih festivala održat će se od 7. do 17. veljače. Za glavnu nagradu ovogodišnjega, 58. Berlinala natjecat će se 21 film, objavili su organizatori na predstavljanju festivalskoga programa.
Na festival stiže i hvaljeni film ‘There Will Be Blood’.

Raznovrstan program

Za glavnu nagradu ovogodišnjega, 58. Berlinala, natjecat će se 21 film, objavili su organizatori na predstavljanju festivalskoga programa. Među filmovima su ‘Elegija’ Isabel Coixet, s Penelope Cruz i Benom Kingsleyem u glavni ulogama, ‘There Will Be Blood’ Paula Thomasa Andersona s Danielom Day-Lewisom u glavnoj ulozi, te fim Damiana Harrisa ‘Gardens of the Night’ u kojem nastupa John Malkovich.

Piše: hina/mex
29.01.2008. 22:25:37
http://metro-portal.hr/odabran-ziri-i-program-ovogodisnjeg-berlinala/1895/