Metro-portal.hr

objavljeno 15.05.2013. 11:54:00
INMUSIC 2013

Odabran pobjednik natječaja INovacija

Pobjednica je mlada akademska kiparica Alma Selmanović koja će na Otoku hrvatske mladeži realizirati „glazbeni most"

Pobjednički rad Alme Selmanović
Pobjednički rad Alme Selmanović (INmusic)

Hrvatskim umjetnicima ideja nikako ne nedostaje. Nakon što je INmusic festival u sklopu svoje kulturne platforme pokrenuo natječaj za umjetničko uređenje festivalskog prostora INovacija, pristigle su brojne prijave i kreativne ideje, a stručni žiri (Saša Šimpraga, aktivist i autor knjige Zagreb, javni prostor te Ivana Jelača, kustosica Galerije Močvara i suradnica biroa za suvremenu umjetničku praksu Kontejner) odabrao je pobjednika koji će sudjelovati u uređenju osmog festivalskog izdanja. 

Pobjednica je mlada akademska kiparica Alma Selmanović koja će na Otoku hrvatske mladeži realizirati „glazbeni most". Radi se o improviziranom glazbenom instrumentu na ogradi mosta koji se nalazi na samom ulazu u festivalski prostor. Žiri je naveo da je pobjednički rad vezan uz temu festivala, na predloženoj je lokaciji vidljiv te poziva na interakciju, a po svom sadržaju ukazuje i na to da je glazba svuda oko nas. Rad ispunjuje i ekološki aspekt natječaja budući da će se pri realizaciji upotrijebiti odbačeni materijali.

Jedinstveno uređenje lokacije INmusic festivala publici pruža i jedinstveno festivalsko vizualno iskustvo. Odlike kulturne platforme i samog INmusic festivala su bogata suvremena glazbena, likovna i kazališno-filmska scena koja se ističe u brojnim dodatnim sadržajima. Organizatori su za ovu godinu pripremili zanimljive novitete. Želite li na festivalu pogledati kazališnu predstavu, INteatar powered by Splitska banka je pravi odabir. Uspješnice CABAres CABArei Zijaha Sokolovića te Münchhausen Vilima Matule prikazat će se u posebno sagrađenoj kazališnoj areni, a prvoga dana festivala posjetitelje očekuje i posebno iznenađenje. 

Drvena instalacija u obliku konja RockIN' horse razveselit će sve uzraste posjetitelja, a Šuma Striborova će omogućiti uživanje u glazbi DJ-a u posebno uređenom mističnom šumskom ambijentu. Balkan party je i ove godine posvećen kultnom filmu „Ko to tamo peva", a neće izostati ni glavna zvijezda - originalni autobus iz spomenutog filma. Ljubitelje retro stila razveselit će Retro party odnosno program posvećen filmu „Tko pjeva zlo ne misli" u sklopu kojeg će se u kasnim večernjim satima svi prisutni moći okušati u glazbenoj izvedbi. Omiljeni ljudski jukebox vraća se na Jarun iz Velike Britanije kako bi prisutnima omogućio odabir pjesme „po vlastitom guštu" dok će se osobe natjecateljskog duha moći okušati u upravljanju brodovima na daljinsko upravljanje u sklopu Tesla Boat Showa. Željne opuštanja uz pravu tursku kavu i isprobavanja duhana nargile čeka Nargila Chill Out Bar, a tu su još i Solarni cocktail bar, Silent party, bogata gastronomska ponuda...

Ulaznice za INmusic festival prodaju se po cijeni od 399 kuna na svim prodajnim mjestima Tisak media centra diljem Hrvatske, no dostupne su već od 349 kuna. Do 20. svibnja se putem internetske stranice INmusic festivala svi nezaposleni mogu prijaviti i ostvariti popust od 50 kuna na važeću cijenu festivalske ulaznice. Popust od 50 kuna na važeću cijenu ulaznice putem raznih nagradnih igara i akcija daje i Ožujsko pivo kao generalni pokrovitelj INmusic festivala. Detaljne informacije o prodajnim mjestima, načinima kupovine i ostvarivanja navedenih popusta mogu se pronaći na internetskoj stranici INmusic festivala, a važno je naglasiti da se dobiveni popusti ne mogu kumulativno iskoristiti.

15.05.2013. 11:54:00
http://metro-portal.hr/odabran-pobjednik-natjecaja-inovacija/78136/