Metro-portal.hr

objavljeno 21.04.2010. 09:33:35
ZAGREB

Od svibnja se primaju zahtjevi za upis djece u vrtiće

O zahtjevima za upis djece odlučivat će komisija temeljem dostavljene dokumentacije i razgovora s roditeljima

(Wikipedia)

Zahtjevi za upis djece u zagrebačke dječje vrtiće za predstojeću pedagošku godinu primat će se od 3. do 14. svibnja, izvijestio je gradski Ured za obrazovanje, kulturu i šport.

Zahtjev za upis treba predati u propisanom roku (u pravilu) najbližem dječjem vrtiću prema mjestu stanovanja.

Zahtjev se može podnijeti za ostvarivanje redovitih programa u petodnevnom radnom tjednu, zatim za program predškole (250 sati godišnje) i za posebne programe.

Uz zahtjev za upis koji je dostupan u dječjim vrtićima i na www.zagreb.hr potrebno je dostaviti rodni list ili neku drugu potvrdu o rođenju djeteta ili pak pisanu privolu da dječji vrtić može sam provjeriti podatke o rođenju djeteta.

Potrebna je i potvrda o prebivalištu djeteta, preslika osobne iskaznice roditelja te potvrda o radnom statusu i drugim činjenicama bitnim za ostvarivanje prednosti pri upisu.

O zahtjevima za upis djece odlučivat će komisija za upis djece dječjeg vrtića, temeljem dostavljene dokumentacije i razgovora s roditeljima, obavljenih uz nazočnost djeteta.

Rezultati upisa djece u pojedine programe bit će objavljeni 15. lipnja na oglasnim pločama vrtića.

Roditelj ili skrbnik nezadovoljan rezultatom upisa može se žaliti upravnom vijeću dječjeg vrtića do 30. lipnja.

Primljenu djecu u vrtić se upisuje 1. rujna, a neprimljenu djecu može se upisivati tijekom pedagoške godine ako postoji slobodno mjesto.

Obavijest o upisu djece, koju je pripremio gradski Ured za obrazovanje, kulturu i šport bit će istaknuta na svim objektima 60 gradskih dječjih vrtića i na internetskoj stranici grada.(hina/metro-portal)

21.04.2010. 09:33:35
http://metro-portal.hr/od-svibnja-se-primaju-zahtjevi-za-upis-djece-u-vrtice/38331/