Metro-portal.hr

objavljeno 03.10.2016. 14:32:00
GAMING

Od Star Warsa do Nordeusa

Daryl Clewlow, novi art direktor Nordeusa donosi višegodišnje iskustvo iz filmske i gejming industrije u Nordeus

Daryl Clewlow stigao u Nordeus
Daryl Clewlow stigao u Nordeus (Nordeus)

U nastojanju da unaprijedi vizualnu kvalitetu svojih igara, tvrtka Nordeus ojačala je svoj tim angažirajući jednog od ključnih ljudi iz ovog područja, Daryla Clewlowa. On je u tvrtku prešao iz londonskog game studija Natural Motion i zadužen je za kreativni razvoj i rast Nordeusovog tima artista.

Clewlow u Nordeus donosi trinaestogodišnje iskustvo u razvijanju igara za mobilne platforme i konzole koje je stekao u tvrtkama poput Free Radical Design, Core Design, Rebellion, Blitz Games, kao i NaturalMotion, gdje je radio na razvoju igara Clumsy Ninja, CSR2 i Dawn of Titans. Također, impresivno je i višegodišnje iskustvo i iz filmske industrije, gdje je radio na specijalnim efektima za neke od najpoznatijih SF naslova.

"Pridružio sam se kompaniji iz želje da podržim daljnji razvoj Nordeusovog art tima kako bismo zajedno unaprijedili kvalitetu dizajna u igrama. Ovo umijeće je od sve veće važnosti jer igrači očekuju istu razinu složenosti na svim platformama i u svim žanrovima. Ovo je vrlo uzbudljivo vrijeme za kreativne profesionalce u industriji jer se granice u mobilnim igrama stalno pomiču, a to je ono što radimo i u Nordeusu. Drago mi je da sam se pridružio kompaniji koja je već postigla veliki uspjeh, a tek je na početku svog puta - to je jedan od aspekata koji nas izdvaja", kaže Daryl Clewlow.

Prije nego što je ušao u industriju igara, Clewlow je prvih sedam godina karijere proveo u filmskoj industriji fokusiran na specijalne efekte, radeći na brojnim holivudskim blockbusterima poput "Konačni horizont" i prvi dio Star Wars sage - "Fantomska prijetnja". Iako ima impresivno iskustvo u industriji igara kaže da je dolazak u Nordeus novi izazov, jer ulazi u tvrtku koja je u kratkom periodu postigla veliki uspjeh, s još puno potencijala za razvoj.

Branko Milutinović, generalni direktor Nordeusa kaže da je dolazak Daryla Clewlowa rezultat nastojanja tvrtke da u svojim redovima ima najbolje stručnjake iz industrije:

"Otkako smo osnovali Nordeus prije šest godina, težili smo da privučemo najveće talente iz cijelog svijeta. Daryl je svakako jedan od njih. On u tvrtku donosi bogato iskustvo koji je stjecao u proteklih 20 godina u industriji zabave, koje će doprinijeti napretku našeg cijelog art tima. Uvjeren sam da će Daryl, zajedno s timom, biti jedan od važnih čimbenika uspjeha Nordeusa u ispitivanju novih mogućnosti u ovoj godini i nadalje "

Pored novih igara koje su u razvoju, kako u beogradskom tako i u londonskom studiju, Daryl Clewlow će raditi i na selekciji novih članova Nordeusovog art tima, budući da ovaj biznis ima potrebu privući najveće talente iz svih umjetničkih disciplina.

03.10.2016. 14:32:00
http://metro-portal.hr/od-star-warsa-do-nordeusa/100544/