Metro-portal.hr

objavljeno 10.05.2010. 14:51:26
SVAKOG PONEDJELJKA

Od danas New York Times i na hrvatskom jeziku

U Poslovnom dnevniku od danas, svakoga ponedjeljka, bit će objavljivan The New York Times na hrvatskom jeziku, najavio je glavni urednik Poslovnog dnevnika Darko Markušić

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Wikipedia)
Iz New York Timesa prepoznali su da slijedimo njihove standarde, ustvrdio je Markušić ocjenjujući kako je upravo gospodarsko novinarstvo jedna od posljednjih oaza objektivnog analitičkog novinarstva.

Premda je Poslovni dnevnik namijenjen poslovnim ljudima koji su fokusirani na burze, suradnjom s The New York Timesom želimo svojim čitateljima ponuditi nešto više od "golog biznisa" te im dati "pogled izvana" koji prati svjetska gospodarska zbivanja, trendove u EU i u Hrvatskoj, kazao je Markušić.

Predstavljanju je nazočio i predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Zdenko Duka, a projekt je osobno podržao veleposlanik SAD u Hrvatskoj James. B. Foley.

Američki veleposlanik je ocijenio kako je suradnja dviju novina "odličan potez" te da će dodatno doprinjeti suradnji dvije zemlje koja se vrlo dobro razvija pogotovo otkad je Hrvatska u NATO-u. Naglasio je i kako želi potaknuti suradnju Američke trgovinske komore (AmCham) i Hrvatske gospodarske komore, a predsjednik AmChama Don Markušić istaknuo je kako će objavljivanje The New York Timesa na hrvatskom svakoga ponedjeljka omogućiti lakši pristup gospodarskim analizama, pojačati novinarsku bazu kao i trgovinsku razmjenu.

Želimo da čitatelji u Hrvatskoj dobiju novu perspektivu o gospodarskim temama kroz članke koji se temelje na visokim profesionalnim standardima i analizama, kazala je direktorica međunarodnih izdanja Josephine Schmidt.

Napomenula je da je Hrvatska od danas u društvu zajedno s 29 država u kojima se objavljuje The New York Times na 10 različitih jezika i u više od šest milijuna primjeraka tjedno. (hina/metro-portal)

10.05.2010. 14:51:26
http://metro-portal.hr/od-danas-new-york-times-i-na-hrvatskom-jeziku/39672/