Metro-portal.hr

objavljeno 19.10.2013. 15:02:00
HE HE

Od čega bolje mršavimo - dijete ili vježbanja?

Pitanje je na mjestu jer većina dijeta preporučuje umjereno vježbanje tijekom razdoblja dok je primjenjujete

Vilica je ipak jača od utega
Vilica je ipak jača od utega (FreeDigitalPhotos)

Svaka pošteno napisana i smišljena dijeta uvijek negdje sadrži famoznu rečenicu o umjerenom svakodnevnom vježbanju tijekom dijete, što većina ljudi zaboravlja i provodi samo novi režim prehrane. 

S druge strane, fitness majstori se kunu u svoje sposobnosti skidanja tuđih kilograma i garantiraju da ćete, ako se budete držali njihovog programa vježbanja, sigurno postići željene ciljeve. No, i oni sa svoje strane preporučuju da obratite pažnju na prehranu tijekom režima vježbanja.

Ne čudi stoga da se netko dosjetio napraviti istraživanje koje bi dalo odgovor na pitanje što nam zapravo skida kilograme - dijeta ili vježbanje, ili je nužna kombinacija obje stvari kako bismo istesali liniju. 

Istraživanje je na kraju ipak dalo prednost dijetama i zaključilo da su one odgovorne za gubitak kilograma, s argumentacijom da su ispitanici koji su jeli zdravu hranu i pazili na kalorije mršavjeli brže i izgledali vitkije od onih koji su samo vježbali, bez pretjeranog razmišljanja o unosu kalorija.

Jednako tako, vježbači su imali nabijen izgled, za razliku od onih koji su pazili što im se nalazi na tanjuru i imali lijepu vitku liniju.

Preporuka s početka teksta je vjerojatno ipak dobitna kombinacija, jer umjereno vježbanje donosi velike koristi zdravlju, pa kad se to kombinira s pravilnom prehranom i kad se ne "nagrađujete" nakon vježbanja, gubitak kilograma je siguran. 

19.10.2013. 15:02:00
http://metro-portal.hr/od-cega-bolje-mrsavimo-dijete-ili-vjezbanja/81148/