Metro-portal.hr

objavljeno 08.01.2020. 15:01:00
SAVJETI

Očistite tijelo od blagdanskih viškova

Naranča, limun i šipak bogati su antioksidansima koji štite naš organizam od raznih oštećenja, a blagotvorno djeluju i na izgled naše kože

Lako je ovako
Lako je ovako (Arhiva)

Čišćenje organizma iliti detoksikacija pojam je kojim označujemo proces uklanjanja štetnih tvari iz organizma. To je proces koji se svakodnevno odvija u tijelu i u kojem se toksini uklone ili neutraliziraju kroz debelo crijevo, jetru, bubrege, pluća, limfne žlijezde i kožu.

Za detoksikaciju organizma ne moramo trošiti brdo novca, niti kupovati gotove pripravke, možemo iskoristiti prirodne namirnice i napitke, koje će pomoći našoj jetri, bubrezima i probavnim organima da eliminiraju višak otpadnih tvari. 

Za početak napravite pauzu od teške i masne hrane koja je u božićno vrijeme neizbježna.

Započnite godinu tako što će se na vašem na vašem jelovniku naći  probiotici, smoothieji, domaće povrtne juhe, svježe voće i povrće. Obojite svoj jelovnik u citrusima, kupusnjačama i zelenim lisnatim povrćem. 

Naranča, limun i šipak bogati su antioksidansima koji štite naš organizam od raznih oštećenja, a blagotvorno djeluju i na izgled naše kože. 

Kupus, prokulica, kelj i brokula također su izvrstan odabir za postblagdansko vrijeme jer zbog svog povoljnog nutritivnog sastava potpomažu rad naše jetre. 

Prilikom pripreme obroka koristite raznovrsne začine, oni također potpomažu detoksikaciji. U svoju svakodnevnu prehranu uvrstite više bosiljka, celera, peršina ili mente, a možete isprobati i sve popularniju kurkumu. 

08.01.2020. 15:01:00
http://metro-portal.hr/ocistite-tijelo-od-blagdanskih-viskova/122997/