Metro-portal.hr

objavljeno 07.05.2013. 19:17:00
KVRAGU!

Očekuje nas invazija komaraca u svibnju i lipnju

Problema ne bi bilo da Zagreb ima gradonačelnika koji radi, no, nažalost, tu je Bandić koji "dela", a znamo da to uvijek završava pogubno za džepove građana

Od zaprašivanja ni traga ni glasa
Od zaprašivanja ni traga ni glasa (Arhiva)

Zbog ekstremnih kiša tijekom zime na području Zagreba stvorene su velike poplavne površine koje su uz temperaturu omogućile razvoj leglapovećanog broja komaraca, koja će se nastaviti razvijati tijekom svibnja i lipnja, navodi Zavod za javno zdravstvo.

Kako je Zoran Vakula neki dan napisao da će druga polovica svibnja biti kišovitija od prosjeka, to bi komarci, da prate HRT-ov sajt, primili s oduševljenjem.

"Podizanjem životnog standarda čovjek je sve osjetljiviji na vanjske utjecaje. To je samo znak da se udaljuje od prirode", komentira Enrih Merdić, profesor s osječkog Sveučilišta J.J. Strossmayer.

Sve u svemu, količina komaraca koji sleću na nas kad smo na otvorenom sve je veća, a ne vidi se kraj ove pošasti jer gradonačelnik ima pametnija posla, a i vjerojatno je potrošio novce za zaprašivanje na buljuk ćelavaca koji ga prati gradom ...

07.05.2013. 19:17:00
http://metro-portal.hr/ocekuje-nas-invazija-komaraca-u-svibnju-i-lipnju/77992/