Metro-portal.hr

objavljeno 25.01.2013. 15:37:00
26. SIJEČNJA

Occupy Croatia poziva u subotu na ulice

Occupy Croatia zajedno s hrvatskim Anonymousima poziva na spontano okupljanje u 15 sati na Trgu bana Jelačića i Peristilu

Nadamo se da ćete poslušati poziv
Nadamo se da ćete poslušati poziv (Occupy Croatia)

Dana 26. 01. 2013. g., s početkom u 15.00 sati, u Splitu (Peristil) i Zagrebu (Trg bana Josipa Jelačića) najavljen je i odaslan je slijedni poziv na javno i spontano okupljanje građana u svrhu jasnog i otvorenog izražavanja protivljenja očekivanom Zakonu o strateškim investicijama.

To je prvi korak u finalnom razotkrivanju i pružanju otpora provedbi plana ne samo izvlaštenja naroda, već i okupacije javnih dobara i otuđenja istih, čime nas tjeraju na otpor, iznuđeni otpor porobljavanju i obezvređivanju naroda.

Taj proces nije počeo jučer, niti ovim zakonom, to nije samo proces, koji se zbiva u Hrvatskoj; pogledajte samo što se već godinama zbiva u Grčkoj, Portugalu, Španjolskoj, ...

To je protivno ne samo elementarnim demokratskim standardima, već i elementarnoj etici i moralu ! 

I do sada su teze i navodni argumenti, koje je kao takve predstavljao nemoralan i indoktrinirajući politički PR i marketing, podmetan kao aksiomi; zakoni, koje ne treba provjeravati.

Raspravu o tim tezama, provođenjem strategije manipulacije, godinama se nastojalo i nastoji se maknuti iz žiže (fokusa) interesa javnosti, nudeći, proizvodeći, prenaglašavajući i podmečući manje bitne društvene probleme, kojima se narod međusobno huškao i dijelio, a što je bilo i jest pogonjeno snagom kriminalno akumuliranog kapitala, te, uporabom onih sredstava i ljudi, koje isti taj novac može kupiti.

Svakako, da bi se to postiglo, najprije je trebalo nametnuti sustav u kojem je baš sve na prodaju, čak i temeljna etičnost, a kapital lažno dobija ulogu vrhunske i jedine vrijednosti.
Neposredna posljedica toga jest i ogromno obezvređivanje čovjeka i njegovog društva, svodeći pojedinca na programabilnu aparaturu, te predstavlja izuzetno antihumani, đavolji čin.

Sada, nametanjem Zakona o strateškim investicijama, igra više nije ni najmanje skrivena; trenutni vladajući, uz bezrezervnu podršku i potporu lažnih političkih "protivnika", više nemaju ni argumenata, stvarnih i logičkih obrazloženja, kojima bi, izvan navedenog, obrazlagali svoje nakane. Stoga pribjegavaju prozivanju i etiketiranju, onemogućavanju i sabotiranju javne rasprave, kao i prilikom referenduma o pristupanju EU,te time otkrivaju svoje pravo lice i namjere, te jasno dokazuju navedeno.

Kažu : "Povući ćemo taj zakon, ako se pokaže lošim" !
No, to su prazne riječi, bez pokrića, čak i ako misle tako.
Jer, jesu li proveli, ne samo poništenje temeljno protuustavne privatizacije i pretvorbe, već i najobičniju reviziju iste. Reviziju privatizacije banaka i istinu o javnom dugu, istinu o kreditorima, kao i o jamstvima, reviziju potrošnje istog u tovljenje hobotnice, nauštrb ulaganju u realne i osmišljene poljoprivredne, te proizvodno-prerađivačke projekte.

Kriminal u javnoj upravi, nepotizam, klijentelizam i korupcija također se nisu sankcionirali, mada su se narodu demagoški nudili "spektakularni" i medijski senzacionalistički praćeni procesi, kako bi se stvorila iluzija "borbe" protiv tih društvenih zala.

Domaća se hobotnica, djelovanjem zdravih društvenih snaga u svim nezavisnim društvenim grupacijama, osjetila ugroženom.

Ujedno se nalazi se pod pritiskom globalnih gospodara u provedbi globalnog đavoljeg plana pod ciničnim nazivom "neoliberalizma" i nedefiniranog "tržišta", gdje, čak i djeca, ljubavnička ložnica, temeljna ljudska prava proglašavaju tržištem ili, pak, samo robom na tom istom tržištu, a eksploatirani ljudi samo jedan oblik resursa.

Iako ih ima, koji voljno pristaju biti resursi, odričući se i vlastite savjesti.

Vrijeme je da se to otvoreno i konačno prokaže, da se tome kaže odlučno "Dosta" !

Vrijeme je da se kaže dosta i ovom sustavu, koji je pretvoren u klijentelističko-koruptivni i kriminalni zabavni lunapark.

Vrijeme je da se kaže dosta ismijavanju pravne države !

To više nije pitanje samo voljne odluke, svijesti, političkog stava; to predstavlja borbu za svaku sekundu budućnosti naše i naše djece i svih . predstavlja borbu za egzistencijalni temelj naroda i društva, temelj humanističke etike, temelj svakog nemanipuliranog i neiskrivljenog vjerskog nauka, temelj opće slobode.

Stoga Occupy Croatia, uz ostale pozitivne društvene snage, poziva ljude da se okupe na spontanom okupljanju u Zagrebu, Trg bana Josipa Jelačića, te Splitu, Peristil, oba sa početkom u 15.00, i zajednički iskažu odlučnost i beskompromisnost u otporu lažima, demagogiji i slijednom daljnjem obezvređivanju svih nas.

Dosta je laži i demagogije !

Kad nepravda postane zakon, otpor predstavlja dužnost !

Tuđe nećemo, svoje ne damo !

Occupy Croatia

25.01.2013. 15:37:00
http://metro-portal.hr/occupy-croatia-poziva-u-subotu-na-ulice/76151/