Metro-portal.hr

objavljeno 20.09.2013. 20:49:00
SAVJETI

Obogatite vodu i ubrzajte metabolizam

Tri jednostavna dodatka koje vrlo često možemo naći u kuhinji dovoljna su da obogate vašu čašu vode i dignu metabolizam u višu brzinu

Krastavci vas čiste i ubrzavaju metabolizam
Krastavci vas čiste i ubrzavaju metabolizam (Arhiva)

Voda je čarobna tekućina bez koje ne možemo preživjeti, a nema niti jedne jedine dijete koja ne naglašava da trebate piti između 2 i 2.5 litre vode dnevno kako ne biste dehidrirali. 

Zašto pritom ne napraviti i dodatnu korist svom organizmu i prebacili metabolizam u višu brzinu, da se kalorije troše još i brže?

Dodajte neke agrume u vodu, i to na način da dodate nekoliko tankih kriški limuna, naranče ili limete u bokal vode koju ćete piti tijekom dana. Vitamin C će vam pomoći u sagorijevanju masnoća.

Drugi izbor su krastavci koji će vas očistiti i ubrzati metabolizam. Naime, krastavci su prirodni diuretik, a sadrže i vitamine A i C, kao i kalij, što pomaže u izbacivanju toksina i porkretanju metabolizma. Recept je isti, nekoliko tankih kriški krastavca u bokal s vodom i pustite da malo odstoji, pa zatim pijte tijekom dana. 

Zadnji savjet je možda čudan - dodajte vodi kajenski papar. Kapsaicin kojeg on sadrži, a koji imaju i ljute paprike, potiče sagorijevanje masti i zadržava osjećaj sitosti. No, kako mu okus baš nije sjajan, slobodno ubacite i malo jagoda i borovnica uz pola žličice kajenskog papra, pa ćete dobiti naizgled paradoksalnu situaciju - osvježavajući slatki napitak koji sagorijeva kalorije..

20.09.2013. 20:49:00
http://metro-portal.hr/obogatite-vodu-i-ubrzajte-metabolizam/80590/