Metro-portal.hr

objavljeno 29.09.2016. 21:31:00
HE HE

Obline nikad ne izlaze iz mode ... znate li zašto?

Ljubitelja oblina ima više od onih kojima se žulja, to je javna tajna, no osim toga što možete odmarati oči na bujnijim oblinama, one donose i neke koristi

Bujno je dobro!
Bujno je dobro! (Arhiva)

Obline su se vratile u modu, rekli bi neki, drugi će potiho priznati da nikad nisu niti izašle iz nje, a ono što je neosporna činjenica jest - takve su žene tražene. Zašto? Pa, recimo, evo jednog prilično dobrog razloga - znanost je dokazala kako žene koje imaju masnoće u bokovima i stražnjici rađaju zdraviju djecu, a prema nekim istraživanjima - i pametniju.

Studija sa Sveučilišta u Oxfordu tvrdi kako je veličina ženine stražnjice povezana s rađanjem zdravije djece. Ovo istraživanje naslanja se na ono iz 2007. koje je dokazalo kako majke 'jačih' bokova i stražnjica rađaju pametniju djecu.

Naime, masne naslage koje su kod žena pohranjene u bokovima i stražnjici sadrže velike količine omega 3 masnih kiselina, istih onih koje pomažu pravilnom razvoju mozga bebe u trudnoći.

Autor istraživanja William Lassek zato naglašava da je suvremena ovisnost o dijetama i pretjerano mršavom izgledu žena potpuno pogrešna i nezdrava. Štoviše, on je napisao i knjigu naslova Zašto ženama trebaju masnoće.

Osim toga, dokazano je i kako masnoće koje se nalaze u majčinom mlijeku dolaze iz 'viškova' u donjim dijelovima ženina tijela. Upravo tamošnje omega 3 masne kiseline postaju sastavni dio bebine prehrane, a koji je neophodn za pravilan rast i razvoj.

Sve u svemu - mršavice, odzvonilo vam je! 

29.09.2016. 21:31:00
http://metro-portal.hr/obline-nikad-ne-izlaze-iz-mode-znate-li-zasto/100469/