Metro-portal.hr

objavljeno 28.11.2012. 09:33:00
INDIE

Objavljene nominacije za nagradu Spirit

Za glavne uloge nominirani su Bradley Cooper i Jennifer Lawrence iz filma "Silver Linings Playbook" u kojemu glume duševnog bolesnog muškarca i mladu udovicu

Nagrada Spirit dodjeljuje se dan prije Oscara
Nagrada Spirit dodjeljuje se dan prije Oscara (Arhiva)

Komedije "Silver Linings Playbook" i "Kraljevstvo izlazećeg Mjeseca" osvojile su najviše nominacija za nagradu Spirit, jednu od najvažnijih nagrada za neovisni film.

Ti su filmovi dobili po pet nominacija, među kojima i one za najbolji film i redatelja, dok su po četiri nominacije dobili filmovi "Zvijeri južnih divljina", "Keep the Lights On" i "Middle of Nowhere", objavili su organizatori.

Za glavne uloge nominirani su Bradley Cooper i Jennifer Lawrence iz filma "Silver Linings Playbook" u kojemu glume duševnog bolesnog muškarca i mladu udovicu.

Uz njih u tim su kategorijama nominirani i John Hawkes i Helen Hunt za uloge u filmu "Seanse".

Prema prognozama film "Silver Linings Playbook" ozbiljan je kandidat i za Oscara.

Film "Kraljevstvo izlazećeg sunca" nominiran je i za najbolji scenarij, kameru i sporednu mušku ulogu.

"Ovogodišnje nominacije odlaze nevjerojatno snažnoj skupini umjetnika ispred i iza kamere", rekao je Josh Welsh, jedan od predsjednika neprofitne skupine Film Independent koja dodjeljuje nagradu Spirit.

Pobjednici će biti proglašeni 23. veljače, dan uoči dodjele Oscara.

Prošle je godine nijemi film "Umjetnik", dobitnik pet Oscara, osvojio četiri nagrade Spirit, među kojima i onu za najbolji film.

28.11.2012. 09:33:00
http://metro-portal.hr/objavljene-nominacije-za-nagradu-spirit/75139/