Metro-portal.hr

objavljeno 26.02.2020. 16:30:00
MFF

Objavljen poziv za ovogodišnji kratkometražni program festivala

Rok za prijave je 15. svibnja, a uvjet je da filmovi traju do dvadeset minuta i da su svjetsku premijeru imali u prošloj ili ovoj godini, ali da nisu imali hrvatsku premijeru

Možete se prijaviti...
Možete se prijaviti... (MFF)

Motovun Film Festival (MFF) objavio je poziv za prijave filmova u kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala, koji će se održati od 28. srpnja. do 1. kolovoza.

Rok za prijave je 15. svibnja, a uvjet je da filmovi traju do dvadeset minuta i da su svjetsku premijeru imali u prošloj ili ovoj godini, ali da nisu imali hrvatsku premijeru.

Selektori programa odabrat će 20 naslova koji će biti prikazani u natjecateljskom programu festivala Motovunski kratki.

Prošle godine Motovun Film Festival postao je partnerski festival u dodjeli nagrade za najbolji kratki film Europske filmske akademije, što znači da će europski film iz programa po odabiru festivalskog žirija biti jedan od 25 filmova koji ulaze u konkurenciju za 'europski Oscar', prestižnu nagradu za najbolji kratkometražni film godine koju dodjeljuje Europska filmska akademija (EFA).

Već u prvoj godini sudjelovanja Motovun Film Festivala, nagrađeni film "Rekonstrukcija" (Jiri Havliček, Ondrej Novak, Češka) stigao je do samog cilja te je odabran među pet filmova nominiranih za nagradu EFA, podsjećaju s MFF-a.

Festival nudi i novčanu nagradu za najbolji kratkometražni film u vrijednosti tisuću eura.

U cilju promocije domaćih i regionalnih filmova i autora, Motovun Film Festival otvara mogućnost prijave filmova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Makedonije, Slovenije i Srbije bez naknade za prijavu.

26.02.2020. 16:30:00
http://metro-portal.hr/objavljen-poziv-za-ovogodisnji-kratkometrazni-program-festivala/124020/