Metro-portal.hr

objavljeno 25.07.2011. 14:00:33
AKADEMSKA GODINA 2011./2012.

Objavljen natječaj za upis studenata na Sveučilište u Zagrebu

Upisna kvota povećana je za 76 mjesta zbog novog programa Sestrinstva na Medicinskom fakultetu te manjih korekcija.

Otvoren je Natječaj za upis novih studenata

Sveučilište u Zagrebu objavilo je na svojoj internetskoj stranici - www.unizg.hr natječaj za upis studenata u prvu godinu diplomskog studija u akademskoj godini 2011./2012. i najavilo da se će se prijave za upis na diplomske studije na fakultetima i akademijama sveučilišta primati od 24. kolovoza.

Prema odluci Senata zagrebačkog sveučilišta, upisnom kvotom za iduću akademsku godinu osigurano je ukupno 8.800 slobodnih mjesta, od čega 7.608 mjesta za redovite studente, 995 mjesta za izvanredne te 197 mjesta za studente strane državljane.

U okviru kvote za redovite studente, 1.914 studenata studirat će bez plaćanja, njih 2.032 plaćat će participacije u troškovima studiranja po lineranom modelu, dok će 3.662 studenata plaćati maksimalne iznose participacija, kaže se u današnjem priopćenju Sveučilišta u Zagrebu, prenosi Hina. Iznosi studentskih participacija nisu se mijenjali u odnosu na prethodnu akademsku godinu. Izuzetak su studiji na Fakultetu elektrotehnike i računarstva te na Matematičkom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta gdje je došlo do manjeg povećanja, napominju u Sveučilištu.

Ukoliko Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske djelomično ili u potpunosti osigura financijska sredstva za podmirivanje participacija u troškovima studija, studenti će na adekvatan način biti oslobođeni plaćanja školarina. Sveučiilište u Zagrebu

U odnosu na akademsku godinu 2010./2011., ove je godine ukupna upisna kvota za diplomski studij povećana za 76 mjesta i to zbog uvođenja novog studijskog programa Sestrinstvo koji će se izvoditi na Medicinskom fakultetu, za što je osigurano ukupno 50 mjesta, te zbog manjih korekcija pojedinih kvota na postojećim studijskim programima Sveučilišta u Zagrebu, kaže se u priopćenju.

S obzirom na rokove naznačene u Natječaju za svaki studijski program posebno, fakulteti i akademije u sastavu Sveučilišta u Zagrebu primat će prijave za upis na diplomske studije od 24.

Cjelokupni Natječaj s podacima o terminima prijava i upisa, kao i o kvotama i iznosima participacija na pojedinim studijskim programima, dostupan je na internetskoj stranici Sveučilišta u Zagrebu www.unizg.hr .


25.07.2011. 14:00:33
http://metro-portal.hr/objavljen-natjecaj-za-upis-studenata-na-sveuciliste-u-zagrebu/61654/