Metro-portal.hr

objavljeno 29.06.2010. 15:34:58
NAKON 16 GODINA

Objavljen popis 17 hrvatskih kandidata za SP u košarci

Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Josip Vranković objavio je popis od 17 igrača koji će se boriti za 12 mjesta u sastavu za SP

Fotografija vijesti
Na popisu izbornika Vrankovića su Roko-Leni Ukić, Zoran Planinić, Marko Popović, Davor Kus, Rok Stipčević, Marko Tomas, Bojan Bogdanović, Hrvoje Perić, Krunoslav Simon, Krešimir Lončar, Luka Žorić, Vedran Vukušić, Stanko Barać, Leon Radošević, Ante Tomić, Marko Banić i Mario Delaš.

U odnosu na reprezentaciju koja je pod vodstvom Jasmina Repeše nastupila na Eurobasketu prošle godine u Poljskoj i šestim mjestom osigurala odlazak u Tursku nema šestorice igrača, Nikole Prkačina, Nikole Vujčića, Marija Kasuna, Marina Rozića, Marija Stojića i Sandra Nicevića, dok su šestorica igrača ostala u planovima novog izbornika - Ukić, Planinić, Popović, Kus, Lončar i Banić.

Hrvatska će ove godine nastupiti na svom prvom SP nakon 16 godina izbivanja, a u prvom dijelu natjecanja igrat će u skupini B u Istanbulu sa SAD-om, Brazilom, Iranom, Tunisom i Slovenijom, a prvenstvo će otvoriti utakmicom protiv SAD-a 28. kolovoza. (hina/metro-portal)

29.06.2010. 15:34:58
http://metro-portal.hr/objaviljen-popis-17-hrvatskih-kandidata-za-sp-u-kosarci/43623/