Metro-portal.hr

objavljeno 29.07.2020. 16:01:00
BROJKE

Huaweijeve mobilne servise koristi 700 milijuna ljudi

Huawei već više od 30 godina usko surađuje s partnerima kako bi pružio bolju digitalnu povezanost korisnicima i zajednicama širom svijeta

Svugdje je...
Svugdje je... (Arhiva)

Huawei je izvijestio o najnovijem uspjehu svog HMS (Huawei Mobile Services) ekosustava koji je dosegnuo 700 milijuna korisnika širom svijeta, što je rast od 32 % u usporedbi s prošlom godinom. Na HMS ekosustav registrirano je i 1,6 milijuna developera, što je 76 % više u odnosu na prošlu godinu, a više od 81 tisuću aplikacija integrira HMS Core mogućnosti.

Huawei već više od 30 godina usko surađuje s partnerima kako bi pružio bolju digitalnu povezanost korisnicima i zajednicama širom svijeta. U kompaniji vjeruju kako u svijetu u kojem su digitalne tehnologije sve važnije nitko ne bi smio zaostajati, a u suradnji s developerima širom svijeta rade na pružanju boljeg i pametnijeg iskustva za korisnike. Huawei je već ranije najavio Shining Star program vrijedan milijardu dolara kako bi potaknuo suradnju s developerima širom svijeta, što je rezultiralo razvojem više od 10.000 inovativnih aplikacija.

AppGallery, Huaweijeva službena platforma za distribuciju aplikacija, pokriva više od 170 zemalja i regija. S ovakvom dostupnošću, nadamo se da ćemo podijeliti svoje digitalne inovacije sa svijetom. Želimo da svaka inovativna aplikacija koju su razvili naši globalni partneri dosegne svih 700 milijuna korisnika Huawei uređaja", istaknuo je Zhang Ping'an, predsjednik Consumer Cloud Service odjela u Huawei CBG-u. Također, globalne HMS aplikacije kao što su Huawei Video, Huawei Music i Huawei Reader nude visokokvalitetne usluge i sadržaje potrošačima u više zemalja i regija.

Huawei korisnicima donosi pametnije i prikladnije digitalno životno iskustvo sa svojim inovativnim uslugama kao što je Quick App, nova vrsta aplikacija bez instalacije, čime se korisnicima pruža iskustvo korištenja uz jedan dodir i bez zauzimanja puno memorijskog prostora. Huawei je pokrenuo i Ability servise koji rade na osnovi Huawei AI tehnologije, uključujući Content Ability, Card Ability i App Ability, koji omogućuju da se kvalitetne usluge učinkovito distribuiraju korisnicima širom svijeta.

Osim AppGallery trgovine, Huawei svojim korisnicima odnedavno nudi i widget za pretraživanje Find Apps temeljen na Petal Search pretraživaču zahvaljujući kojem će vlasnici HMS uređaja lako pronaći aplikacije, sadržaje i vijesti koje žele. Huawei je na razvoju novog alata za pretraživanje radio u suradnji sa svjetskim i europskim liderima na ovom području kako bi korisnicima otvorio pristup milijunima aplikacija, omogućujući im da lako pretražuju sve što im je potrebno izravno s početnog zaslona svog uređaja. Pored vijesti, slika i zabave, ovaj alat za pretraživanje prikazuje i aplikacije iz više izvora, koje je sada još jednostavnije preuzeti i instalirati na HMS uređaje.

Kako bi pomogao globalnim partnerima i developerima inovacija, Huawei otvara „Chipset-Device-Cloud" mogućnosti putem HMS Core-a, pružajući im pristup Huaweijevom kompletu za strojno učenje, HiAI, AR Engine i brojne druge mogućnosti. HMS Core 5.0, koji je sada dostupan na globalnoj razini, dodatno će otvoriti Huaweijeve softverske i hardverske mogućnosti kako bi poboljšali iskustva korisnika širom svijeta. Huawei nudi i potporu za razvoj raznih aplikacija na jednom mjestu pomoću AppGallery Connect-a na više od 67 područja, nudeći pomoć developerima inovacija za obavljanje učinkovitih operacija.

Huawei je za svoj Mobile Services osnovao šest regionalnih centara širom svijeta, nudeći usluge na globalnoj razini kroz DIGIX laboratorij, Huawei Developers, Huawei Developer Day i mnoge druge projekte.

29.07.2020. 16:01:00
http://metro-portal.hr/objava-huaweijeve-mobilne-servise-koristi-vec-700-milijuna-ljudi/126555/