Metro-portal.hr

objavljeno 29.05.2013. 19:03:00
TUŽNO

Obitelj Petan na (ne)milosti grada

Kuća je ugrožena od klizišta, stana za privremeni smještaj Grad, navodno, nema, a praznih obećanja i floskula kao u priči

Privremenog smještaja - nema?!
Privremenog smještaja - nema?! (Facebook)

Obitelj Petan živi na Grmoščici desnoj 38, majka u mirovini, sin koji je 70%-tni invalid i dva psa. Grmoščica je klizište, a ovog travnja im je zbog podzemnih voda i obilnih padalina popucao kompletan temelj kuće, kao i armirana građa oko temelja kuće. Obitelji Petan je ponuđen privremeni smještaj za njih dvoje, no pse nitko ne spominje.

Prije dva dana rečeno im je da Zagreb nema praznih stanova u koje bi se mogli smjestiti. Azil Dumovec je, pak, izjavio da gospođa mora cjepiti pse i platiti po psu 500 kn, te da će psi biti na listi čekanja. Ovdje se ne radi o tome da obitelj ima izbor, da su nemarni vlasnici koje se žele riješiti svojih ljubimaca!

Susjedi su se obratili gradonačelniku Bandiću i predsjedniku Skupštine Bernardiću, ali bez nekog opipljivog uspjeha, pa se nadaju da će ih i mediji podržati u ovoj akciji pomoći da obitelj Petan bude prikladno smještena bez razdvajanja. No, nažalost, za sada nemaju nikakvih povratnih informacija.

U današnje vrijeme kada se kučni ljubimci ostavljaju svakodnevno, ovo je rijedak slučaj da obitelj želi ostati sa svojim psima i da su bez obzira na opasnosti od urušavanja ostali s njima. 

Nakon što je ovaj članak objavljen i podijeljen na Facebooku, susjedi koja nam je dojavila o nesretnoj sudbini obitelji Petan javila se Zdravka Vučkovac iz Bandićevog izbornog stožera i obećala da će sutra ujutro posjetiti obitelj Petan i pokušati riješiti problem.

Tijekom jutra na Tijelovo gđa. Vučkovac posjetila je obitelj Petan i obećala im još jednom rješenje stambenog pitanja u roku od tjedan dana do maksimalno mjesec dana, no bez mogućnosti da obitelj i dalje živi sa svojim psima.

Za pse je gđa. Vučkovac izjavila da će biti udomljeni, no ne u prihvatilištu nego kod obitelji, a za sljedeće je dane najavila posjet Milana Bandića.

Tijekom popodneva gđa. Petan odvedena je u prihvatilište, potpuno neprimjeren smještaj s jednim ženskim toaletom za sve, dok je sin ostao s psima u kući na klizištu, odbivši takav smještaj.

29.05.2013. 19:03:00
http://metro-portal.hr/obitelj-petan-na-nemilosti-grada/78419/