Metro-portal.hr

objavljeno 24.11.2010. 18:44:41
SVEČANOSTI

Obilježava se Dan grada Zadra

Gradonačelnik Zadra najavio je nastavak velikih gradskih projekata - izgradnju sustava odvodnje i nastavak gradnje Luke

Zadar
Zadar (MWN)

Na svečanoj sjednici zadarskoga gradskog vijeća u povodu Dana grada i blagdana zaštitnika Sv. Krševana gradonačelnik Zvonimir Vrančić je rekao da kriza nije zaobišla ni taj grad, no da je unatoč svemu završeno nekoliko važnih projekata, od kojih je projekt odvodnje u Arbanasima i Diklu od 22 milijuna kuna - najvrjedniji.

Vrančić je također spomenuo 10 milijuna kuna vrijednu izgradnju ceste za Novi Bokanjac, trgovačkog centra "SuperNove" te, kako je rekao, izgradnju, na koju su posebno ponosni - Poljane pape Ivana Pavla II., za koju je izdvojeno oko 15 milijuna kuna

Gradonačelnik je također najavio nastavak velikih gradskih projekata - izgradnju sustava odvodnje i nastavak gradnje Luke "Gaženice". Ocijenio je da je i u otežanim gospodarskim uvjetima gradska uprava uspjela na pravedan način udovoljiti potrebama svih građana, za koje se grad obvezan brinuti.

U nastavku svečane sjednice uručene su nagrade zaslužnim pojedincima i ustanovama. Nagradu grada Zadra za životno djelo ove su godine dobili akademik Ante Stamać za zasluge u području znanosti, kulture i umjetnosti te Giuseppe Gierga za uspjehe u području športa.

U ime nagrađenih skupu se obratio akademik Ante Stamać, rekavši kako je Zadar u zadnjih 20 godina napravio nešto što nije u zadnja dva ili tri stoljeća. Ponosan sam što mogu reći da sam zagrebački Zadranin ili zadarski Zagrepčanin. Zadar i Zagreb su gradovi središta, osovine u kojima se zbiva sav gospodarski i kulturni potencijal Hrvatske danas", rekao je, među ostalim, Stamać.

Proslava je počela budnicom gradske glazbe po gradskim ulicama i trgovima, nastavljena je polaganjem vijenaca na Spomen-obilježju na Narodnom trgu i pred Središnjim križem na zadarskom Gradskom groblju.

U katedrali svete Stošije svečano euharistijsko slavlje predvodio je zadarski nadbiskup msgr. Želimir Puljić. U propovijedi zadarski nadbiskup je u poruci nade i ohrabrenja istaknuo kako su Krševanovi štovatelji vjerovali da ne živimo bez nade. I onda kad nam je teško i kad smo pritisnuti brojnim brigama i teškoćama, nismo bez nade, jer smo sinovi Božji, rekao je u propovjedi nadbiskup Puljić.

Program obilježavanja Dana grada Zadra nastavlja se svečanostima i događanjima do 5 prosinca.(hina/metro-portal)

24.11.2010. 18:44:41
http://metro-portal.hr/obiljezava-se-dan-grada-zadra/51715/