Metro-portal.hr

objavljeno 04.11.2008. 09:45:24

Obamina baka nije dočekala rezultate izbora

Dva dana prerano...

Fotografija vijesti

Demokratski kandidat za američkog predsjednika Barack Obama, objavio je u ponedjeljak da je njegova baka Madelyn Dunham, koju je krajem listopada posjetio na Havajima, umrla od raka.

"Ona je bila stup naše obitelji, žena iznimno svestranog obrazovanja, snage i skromnosti. Ona je bila osoba koja nas je ohrabrivala i omogućila da iskoristimo prilike", naveli su Obama i njegova sestra Maya Soetoro-Ng, u zajedničkom priopćenju.

Obama je saznao za smrt 86-godišnje bake u ponedjeljak ujutro, dok je vodio kampanju u Jacksonvilleu na Floridi. Objavio je da će nastaviti s planiranim predizbornim skupovima uoči izbora u utorak.

Obama je krajem listopada prekinuo kampanju da bi na samrti posjetio baku Dunham, koja ga je odgojila.

"Bez ulaženja u velike detalje, ona je teško bolesna. Nismo sigurni da će izdržati do dana izbora", izjavio je Obama za emisiju TV mreže ABC "Good Morning America", prije odlaska na Havaje.

Obama je ispričao kako je propustio priliku da posjeti svoju majku prije nego što je umrla od raka jajnika s 53 godine, 1995., te da ne želi ponoviti tu grešku. Obama je rođen na Havajima, gdje su se na studiju upoznali njegova majka, rođena u Kanzasu i otac Kenijac. Baka i djed, Madelyn i Stanley Dunham, podizali su malog Barrya Obamu, koji je kasnije promijenio ime u Barack, kroz dulja razdoblja dok je njegova majka, po struci antropolog, živjela u inozemstvu. (hina/metro-portal)

04.11.2008. 09:45:24
http://metro-portal.hr/obamina-baka-nije-docekala-rezultate-izbora/12858/