Metro-portal.hr

objavljeno 13.07.2011. 09:42:00
KRITIKE IZ SAD-A

Obama tvrdi kako je sirijski predsjednik izgubio legitimet

Iako je sirijskom režimu uputio oštru kritiku, za razliku od Hillary Clinton, Obama nije pozvao Bašara al-Asada da ode s vlasti

Fotografija vijesti

Predsjednik Sirije više nema legitimitet u očima sirijskog naroda zbog toga što nije pokrenuo demokratske reforme u svojoj zemlji, rekao je Barack Obama, prenosi Hina.

"Mislim da se vidi kako predsjednik Asad sve više gubi legitimitet u očima svog naroda", rekao je Obama za CBS News. "On je izgubio prigodu za prigodom da predstavi stvaran program reformi", dodao je američki predsjednik.

Ponavljajući ocjenu koju je dan ranije dala državna tajnica Hillary Clinton, Obama ipak nije pozvao Bašara al-Asada da siđe s vlasti.

Sirijski predsjednik Bašar al-Asad izgubio je legitimitet i nije više nužan, izjavila je američka državna tajnica Hillary Clinton nakon što su u ponedjeljak pristaše sirijskog režima napale veleposlanstva SAD i Francuske.

Nekoliko pristaša sirijskog režima upalo je u američko veleposlanstvo a stražari su u francuskom veleposlanstvu morali pucati u zrak da bi rastjerali stotine prosvjednika koji su se bunili jer su Pariz i Washington podržali protuvladine prosvjede u sirijskom gradu Hami.

13.07.2011. 09:42:00
http://metro-portal.hr/obama-tvrdi-kako-je-sirijski-predsjednik-izgubio-legitimet/61228/