Metro-portal.hr

objavljeno 22.08.2011. 10:19:00
PORUKE IZ SVIJETA

Obama pozdravio pad Gadafijevog režima

"Gadafi mora shvatiti realnost koja se sastoji u tome da on više ne kontrolira Libiju. Mora odustati od vlasti jednom zauvijek", rekao je američki predsjednik

Fotografija vijesti

Američki je predsjednik pozvao libijske pobunjenike koji su počeli osvajati Tripoli da poštuju ljudska prava i dobre običaje ratovanja te pozdravio činjenicu da Moamer Gadafi više ne kontrolira glavni grad, čime će se spriječiti nepotrebno krvoproliće, piše Hina.

"Ove je noći pokret protiv Gadafijeva režima dosegao kulminaciju. Tripoli se oslobađa tiranina", poručio je Obama s odmora u ljetovalilštu Martha's Vineyard.

"Gadafijev režim pokazuje znakove urušavanja. Libijski narod pokazuje da je opća težnja dostojanstvu i slobodi jača od željezne ruke diktatora", dodaje on.

Najsigurniji način da se izbjegne prolijevanje krvi je jednostavan, tvrdi američki predsjednik: "Moamer Gadafi i njegov režim moraju priznati da je vladavini došao kraj".

"Gadafi mora shvatiti realnost koja se sastoji u tome da on više ne kontrolira Libiju. Mora odustati od vlasti jednom zauvijek", naglasio je Obama.

22.08.2011. 10:19:00
http://metro-portal.hr/obama-pozdravio-pad-gadafijevog-rezima/62464/