Metro-portal.hr

objavljeno 11.05.2012. 10:14:47
"BOLJA AMERIKA"

Obama ponovno dao potporu istospolnim brakovima

Na večeri organiziranoj na Clooneyevu košarkaškom igralištu Obama je ponovio svoja stajališta o ovom pitanju

Fotografija vijesti

Na svečanoj večeri koju je organizirao slavni glumac George Clooney američki je predsjednik Barack Obama rekao kako je njegova nedavna potpora istospolnim brakovima samo nastavak njegove vizije boljih Sjedinjenih Američkih Država, prenosi Hina.

Večera je organizirana u sklopu Obamine kampanje za još jedan mandat na mjestu predsjednika SAD-a i skupila je gotovo 15 milijuna dolara.

Demokrat Obama rekao je u srijedu kako vjeruje da homoseksualnim i lezbijskim parovima treba omogućiti da se vjenčaju. Obamina je politička baza taj pomak u stavu dočekala s velikim uzbuđenjem, a diljem zemlje pojačale su se i donacije za njegovu kampanju.

"Očito je da smo jučer postali vijest", reka je Obama, a aplaudiralo mu je 150 ljudi koji su platili kartu 40 tisuća dolara.

"No zapravo je to logičan produžetak onoga što bi Amerika trebala biti. To je nastalo izravno iz te razlike u vizijama. Jesmo li mi zemlja koja uključuje sve i svima daje priliku i prema svima pošteno postupa", dodao je.

Na večeri organiziranoj na Clooneyevu košarkaškom igralištu bili su mnogi slavni glumci koji podupiru legalizaciju istospolnih brakova, među ostalima Barbra Streisand, Salma Hayek, Tobey Maguire i Jack Black.

Najizgledniji kandidat za republikanskog protukandidata Mitt Romney ispričao se u četvrtak za svoje "srednjoškolske psine" kojima je možda povrijedio druge. Ispričao se nakon što je u javnost izbila priča da su on i još jedan učenik u školi u Michiganu maltretirali kolegu za kojeg su pretpostavili da je gay.

"Radio sam gluposti i ako sam koga time povrijedio ili uvrijedio... Naravno, ispričavam se", reagirao je Romney na tekst iz Washington Posta u kojem se detaljno piše o incidentu iz 1965. u kojem je Romney kolegu držao na tlu i odrezao mu kosu.

11.05.2012. 10:14:47
http://metro-portal.hr/obama-ponovno-dao-potporu-istospolnim-brakovima/70870/