Metro-portal.hr

objavljeno 04.05.2010. 21:59:28
GRUB PODSJETNIK

Obama: Nećemo dati da nas zastraše

Nećemo se dati terorizirati, nećemo dati da nas zarobi vlastiti strah, izjavio je američki predsjednik nakon neuspješnog napada u New Yorku

(Getty Images)

Američki predsjednik Barack Obama izjavio je u utorak da se Sjedinjene Države neće dati "terorizirati", nakon neuspjelog pokušaja napada u New Yorku, istaknuvši da je riječ o grubom podsjećanju na prijetnje američkoj sigurnosti.

"Nećemo se dati terorizirati, nećemo dati da nas zarobi vlastiti strah", rekao je američki predsjednik istaknuvši da savezna policija (FBI) i redarstvene snage raspolažu svim potrebnim sredstvima u istrazi o pokušaju napada u subotu.

"Ovaj događaj je još jedan grubi podsjetnik na vrijeme u kojemu živimo", dodao je Obama u govoru u Gospodarskom vijeću u Washingtonu, rekavši da će istražitelji utvrditi je li američki državljanin pakistanskog podrijetla uhićen u ponedjeljak povezan s poznatim terorističkim organizacijama.

Osumnjičeni Faisal Shahzad uhićen je u zračnoj luci J.F. Kennedyja u New Yorku kada se htio ukrcati u zrakoplov za Dubai, nakon 48-satne potrage američkih vlasti. Prema nepotvrđenim informacijama iz izvora bliskih istrazi, koje prenose agencije, Shahzad je priznao optužbe da je odgovoran za pokušaj napada na Times Squareu i tvrdi da je djelovao potpuno samostalno.

On je u subotu navečer na Times Squareu ostavio automobil Nissan Pathfinder u kojemu je bila eksplozivna naprava. Građani su pozvali policiju pošto su vidjeli dim iz automobila. Eksplozivna naprava se nije aktivirala. (hina/metro-portal)

04.05.2010. 21:59:28
http://metro-portal.hr/obama-necemo-dati-da-nas-zastrase/39294/