Metro-portal.hr

objavljeno 07.07.2011. 09:46:00
HI-TECH PREDSJEDNIK

Obama na Twitteru

Obama je odgovarao na pitanja postavljena na Twitteru pred 140 uzvanika i poslao svoj prvi tweet s laptopa u Bijeloj kući

Barack Obama
Barack Obama (Getty Images)

Američki predsjednik Barack Obama odlučio je u srijedu putem Twittera promicati svoju gospodarsku politiku, iskoristivši taj popularni društveni medij da bi pisao Republikancima i pozvao na dogovor o smanjenju američkog deficita, piše Hina.

U stilu sastanka gradske vijećnice koji je trajao oko sat vremena, Obama je odgovarao na pitanja postavljena na Twitteru pred 140 uzvanika i poslao svoj prvi tweet s laptopa u Bijeloj kući, istaknuvši da je time ušao u povijest.

Broj gostiju nije bio slučajan. Korisnici Twittera šalju kratke poruke duljine do 140 znakova putem interneta o raznim temama. Profil Bijele kuće prati oko 2,25 milijuna ljudi.

Jednu od poruka Obami je poslao i republikanac John Boehner, predsjednik Predstavničkog doma, u kojoj ga je pitao gdje su nova radna mjesta. No, njegova je poruka imala nekoliko 'tipfelera'. "Izgleda da John za početak mora poraditi na svojoj vještini tipkanja", rekao je Obama, a zatim i ozbiljno odgovorio na pitanje.

07.07.2011. 09:46:00
http://metro-portal.hr/obama-na-twitteru/61032/