Metro-portal.hr

objavljeno 18.11.2012. 18:19:23
PREDSJEDNIČKA UREDBA

Obama može korisititi vojsku unutar SAD?

Dokument koji je Obama potpisao sredinom listopada ostao je tajan sve do proteklog tjedna

Sauronovo oko je sve jače ...
Sauronovo oko je sve jače ... (Arhiva)

Famozne predsjedničke uredbe u SAD obično jesu daleko od očiju javnosti, no posljednja koju je potpisao Obama ipak je procurila, i izgleda da se radi o uredbi koja izravno zadire u temelje američkog društva.

Naime, predsjednik SAD može koristiti oružane snage u domovini jedino uz odobrenje Kongresa, a u ovoj uredbi stoji nešto potpuno različito od toga. Zaobilaženje ovog federalnog zakona izazvat će brojne kontroverze, a ove je godine jedva spriječeno da takva odredba uđe u novi NDAA zakon koji regulira ovlasti NSA.

Zloglasna NSA tako i tako djeluje na osnovi prilično nejasnih formulacija, a odvjetnici Centra za elektronsku privatnost inormacija, EPIC-a, zahtijevaju uvid u dokument temeljem Zakona o slobodi informacija.

Navodno se u uredbi radi o ovlastima vojske i NSA u slučajevima cyber napada na nešto što će Obamina administracija proglasiti vitalnim za SAD, što otvara široke mogućnosti zloupotrebe i de facto uvođenja vojne vladavina nad područjima po izboru NSA, u vremenu kad oni to odrede.

Što to sve zajedno znači za demokraciju, slobodu i ljudska prava ne treba ni početi objašnjavati, pa se tako možemo još jednom zapitati temeljem čega se SAD reklamira kao svjetionik demokracije, kad ima zakone ravne Lukašenkovim.

Jedino što svijetli sve jače je Sauronovo oko, rekli bi obožavatelji Gospodara prstenova, ili oko na vrhu iluminatske piramide otisnuto na papirićima bez pokrića koje neki nazivaju dolarima, no teoretičari zavjera imaju novu temu koja neće tako lako pasti u zaborav.

18.11.2012. 18:19:23
http://metro-portal.hr/obama-moze-korisititi-vojsku-unutar-sad/74948/