Metro-portal.hr

objavljeno 18.07.2008. 02:55:38

Obama može donijeti samo pozitivne promjene

William Baldwin govori o filmskoj karijeri i američkoj politici.

William Baldwin
William Baldwin (Getty Images)

Glumac William Baldwin glumi političara Patricka Darlinga u filmu ‘Dirty Sexy Money’, a za Metro je progovorio o karijeri i američkoj politici.

• Navodno ste se prije dosta zanimali za politiku…

- Studirao sam političke znanosti i želio sam raditi za vladu. No, zapravo nisam siguran da sam ikad želio biti pravi političar.

• Zašto?

- Dva su glavna razloga za to. Prvo, naš je sustav izgrađen prije 230 godina, vrlo je star, kompliciran i neprimjeren za svijet globalizacije. Drugi je razlog novac i lobbyji! Razmislimo malo o oružju i korporacijama koji se kriju iza ustavnih amandmana i rade što žele.

• U filmu ‘In Dirty Sexy Money’ umiješani ste i seksualni skandal. Što mislite, zbog čega su američki glasači zainteresirani za privatni život političara?

- Čini mi se da se u Europi, za razliku od Amerike, seks gleda slobodnije. Ironično, no afera Lewinsky približila nas je ideji da su važni principi i ono što netko čini za zemlju, a ne takve stvari.

• Vi ste demokrat. Mislite li da bi Obama mogao promijeniti situaciju u Americi postane li predsjednik?

- Naravno. Pogledajte samo koliko toga je napravila Clintonova administracija. Stvari su se pogoršale s Bushem: od pitanja nafte, rata, okoliša, obrazovanja...sve je krenulo suprotno od smjera kojim je krenuo Clinton. Vjerujem da Obama može donijeti pozitivne promjene.

Piše: Piše: Mattia Nicoletti, Metro Italija
18.07.2008. 02:55:38
http://metro-portal.hr/obama-moze-donijeti-samo-pozitivne-promjene/9978/