Metro-portal.hr

objavljeno 01.03.2014. 08:45:17
MA DA?!

Obama izravno zaprijetio Rusiji!

Barack Obama je upozorio Rusiju da će snositi posljedice u slučaju vojne intervencije u Ukrajini

Obama prijeti, Rusi se smiju
Obama prijeti, Rusi se smiju (Arhiva)

"Duboko smo zabrinuti zbog izvješća o pokretima vojske koje je Ruska Federacija poduzela u Ukrajini", izjavio je Obama u kratkom obraćanju javnosti iz Bijele kuće.

Bilo kakvo kršenje ukrajinskog suvereniteta i teritorijalnog integriteta bilo bi "duboko destabilizirajuće". Sjedinjene Države će zajedno s međunarodnom zajednicom osigurati da (Rusija) snosi posljedice za bilo kakvu vojnu intervenciju u Ukrajini, rekao je Obama.

Obama je istaknuo da Rusija, bez obzira na to što ima kulturne i ekonomske veze s Ukrajinom i vojnu bazu na Krimu, mora poštivati ukrajinske granice. Ukrajinski narod ima pravo odlučivati o svojoj budućnosti, poručio je američki predsjednik.

Vršitelj dužnosti ukrajinskog predsjednika Oleksandar Turčinov optužio je u petak Rusiju za otvorenu agresiju na Ukrajinu, a ukrajinski veleposlanik u Ujedinjenim narodima Jurij Sergejev ustvrdio je da Rusija šalje vojne snage u Ukrajinu.

Naoružani muškarci preuzeli su u petak nadzor nad dvije zračne luke na Krimu, a svrgnuti predsjednik Viktor Janukovič u ruskome je gradu Rostovu na Donu rekao kako bi Rusija morala poduzeti sve što može da prekine ukrajinski kaos.

01.03.2014. 08:45:17
http://metro-portal.hr/obama-izravno-zaprijetio-rusiji/83557/