Metro-portal.hr

objavljeno 10.02.2012. 07:41:38
OSUDA NASILJA

Obama i Monti poslali vrlo oštre poruke Bašaru al-Asadu

"Obojica želimo u Siriji zaustaviti strašno krvoproliće kojemu smo svjedoci i želimo da se vlada koja je napala vlastiti narod smijeni", rekao je Obama nakon sastanka s Montijem

Fotografija vijesti

Sjedinjene Države i Italija odlučne su u namjeri da zaustave strašno krvoproliće koje se trenutno događa u Siriji, rekao je jučer Barack Obama nakon sastanka s Mariom Montijem, prenosi Hina.

"Obojica želimo u Siriji zaustaviti strašno krvoproliće kojemu smo svjedoci" i želimo da se "vlada koja je napala vlastiti narod" smijeni, rekao je Obama novinarima u Ovalnom uredu, nakon susreta s Montijem.

Više od 80 ljudi ubijeno je u četvrtak u Siriji, među kojima je velik broj civila što ih je režim predsjednika Bašara al-Asada pobio u Homsu, pobunjeničkom uporištu u središtu zemlje, dok UN predviđa "pogoršanje" sukoba zbog nepostojanja međunarodnog konsenzusa.

Barack Obama je s Mariom Montijem razgovarao i o padu režima Moamera Gadafija u Libiji. "Ne bismo uspjeli u Libiji bez izvanrednog doprinosa naših talijanskih partnera i obojica smo izrazila želju da surađujemo s libijskom prijelaznom vladom", rekao je američki predsjednik.

10.02.2012. 07:41:38
http://metro-portal.hr/obama-i-monti-poslali-vrlo-ostre-poruke-basaru-al-asadu/68103/