Metro-portal.hr

objavljeno 21.01.2010. 19:04:40
KOPRIVNIČKI HDZ:

O Polančecu odlučuje Predsjedništvo stranke

Koprivnički HDZ ne želi osuditi nikoga kome nije dokazana krivnja no ne podupiru kriminalne radnje i neće štititi počinitelje

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Mehkek/Cropix )

Na današnjoj konferenciji za novinare koprivničkog ogranka HDZ-a njegov predsjednik Damir Felak rekao je u vezi s pokrenutom istragom protiv bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca da ogranak ne može izreći moguće sankcije, nego Predsjedništvo HDZ-a, čiji je Polančec član.

Koprivnički HDZ ne želi osuditi nikoga kome nije dokazana krivnja, no isto tako ne podupiremo kriminalne radnje i nećemo štititi počinitelje, rekao je Felak. Za Damira Polančeca rekao da u radu gradskog ogranka HDZ-a ne sudjeluje otkako je imenovan na dužnost potpredsjednika vlade te kako se to nije promijenilo ni kad je otišao s te dužnosti. Također je istaknuo da su problemi koji već mjesecima prate Polančeca učinili veliku štetu ugledu HDZ-a.

Govoreći o medijskim nagađanjima po kojima će gradski HDZ-najvjerojatnije biti raspušten zbog slabih izbornih rezultata kandidata Andrije Hebranga u Koprivnici budući da je dobio manje glasova nego što stranka ima članova, Felak je ustvrdio kako dio članstva paušalno izvještava novinare te da unutar ogranka ne misle svi jednako.

"Raspuštanje je bio prijedlog koji smo odbacili. Odluka je da razgovaramo s članovima stranke i vidimo čime su nezadovoljni, a po potrebi i provedemo izbore za novo vodstvo, ustvrdio je Damir Felak, dodajući kako nisu točni novinarski napisi da se odobrava odluka Damira Polančeca da podupre Ivu Sanadera u povratku na vrh HDZ-a. Naglasio je da poštuje svačije pravo na izražavanje mišljenja, ali ne i potporu koju je Polančec dao Sanaderu.

Neupitno svoju potporu dajemo predsjednici stranke Jadranki Kosor, a za prozivanja da je ta potpora mlaka istaknuo je da ona dolaze od članova koji žele njegovu smjenu.

Takav scenarij je već viđen u vrijeme obračuna između Sanadera i Pašalića, a njime se koriste oni koji se ulaguju premijerki Kosor radi svojih interesa, rekao je Damir Felak.

"U stranci sam puno dulje od Polančeca, a dok je Sanader vodio HDZ, bio sam u nemilosti, morao sam odstupiti s funkcije predsjednika županijskoga HDZ-a, imao problema na poslu i trpio druge neugodnosti", dodao je. (hina/metro-portal)

21.01.2010. 19:04:40
http://metro-portal.hr/o-polancecu-odlucuje-predsjednistvo-stranke/31166/