Metro-portal.hr

objavljeno 22.04.2011. 12:45:00
PAMETNI WC

"Numi" obavljanje nužde čini posebnim iskustvom

POGLEDAJTE VIDEO - Kompanija Kohler dizajnirala je naprednu WC školjku koja automatski otvara svoj poklopac, posjeduje grijače daske i stopala, kao i radio

Fotografija vijesti

"Pametna školjka" Numi košta 6.390 dolara, a kupcima će biti dostupna već sljedećeg tjedna. "Ovo je najnaprednija wc školjka koju smo izmislili do sada. Kada joj se približite, njen senzor vas detektira, nakon čega se poklopac automatski podiže", rekao je menadžer Mike Marbach.

Dizajnerima je bilo potrebno pet godina da naprave Numi. Njeni senzori ne samo da kontroliraju poklopac, nego i dasku, što je posebno praktično za muškarce. Korisnici također svim funkcijama mogu upravljati daljinskim upravljačem.

Marbach je rekao da je cilj bio napraviti jednostavnu WC školjku, unatoč tehnologiji kojom je opremljena. Tehnologija uključuje bide čiji se pritisak, temperatura i pravac prskanja vode mogu prilagođavati. Opremljena je i podesivom daskom sa grijačem i dezodoransom. Vodokotlić wc školjke Numi je dvostruko manje bučan od običnih vodokotlića. Numi posjeduje i ugrađeni FM radio, a podržava i mp3 playere.

Pametna wc školjka također mjeri vrijeme koje korisnik provede sjedeći na njoj. Što više vremena prođe, to je veća količina vode koju vodokotlić ispušta. Osim grijača daske, Numi posjeduje i grijače za stopala.


22.04.2011. 12:45:00
http://metro-portal.hr/numi-obavljanje-nuzde-cini-posebnim-iskustvom/58033/