Metro-portal.hr

objavljeno 22.06.2010. 11:23:36
INMUSIC

Nulti dan T-Mobile INmusica u znaku Alice in Chains

Trodnevni festival, unatoč lošem vremenu otvorili su Kawasaki 3P, TBF i legendarni Alice in Chains

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Boris Kovacev/CROPIX)

Unatoč lošem vremenu jučerašnje otvorenje T-mobile INmusic festivala privuklo je velik broj posjetitelja, koji su po blatu, vjetru i kiši odlučili ne propustiti ovaj glazbeni spektakl. Prvog, odnosno nultog dana festivala svirali su Popeye, Kawasaki 3P, TBF i legendarni Alice in Chains.

Pulski hardcore metalci Popeye odzvanjali su jarunskim jezerom, moglo ih se čuti i prije ulaza na festival. Možda su čak oni svojim žestokim pjesmama i energičnim nastupom otjerali kišu, da INmusic ne bi totalno završio kao Mudstock.

Na njihovom nastupu okupilo se stotinjak najhrabrijih, od glave do pete u opremi koja prkosi kiši i blatu - tek rijetki su bili viđeni bez kabanice ili gumenih čizama. Moda je ovaj put bila na zadnjem mjestu, ali sudeći po uobičajenoj pojavi na festivalima po Velikoj Britaniji, blato do koljena je in!

Nakon njih stejdž su zauzeli "ljudi u crnom" - zagrebački punkeri Kawasaki 3P! Osmeročlani bend u crnom outfitu, s tamnim naočalama i omčama za vješanje oko vrata! No, vjerujem da ih nakon nastupa nitko nije poželio objesiti. Bili su kao i uvijek, žestoki, veseli i energični!

Okupljeni su se malo opustili i rasplesali, u zraku se osjećalo dobro raspoloženje i vidjelo se da nikakva kiša to ne bi mogla pokvariti. Kawasaki nas je počastio hitovima kao što su "Ni da ni ne", "Mupov-ska", "Niskarastaman", "Kak si? Pa tak!", "Mate Parlov", a opće oduševljenje nastalo je na pjesmama koje su zatvorile koncert, "Antonija", "Puta Madre" i "Snifa san glu".

Igor Pavlica i Stipe Mađor još jednom su se pokazali kao pravi virtuozi na trubi, a nisu zakazali ni na djelu posvećenom nogometnom svjetskom prvenstvu - oponašanju vuvuzela, što je izazvalo smijeh publike. Mislim da su jedino bespotrebno na njihovom nastupu bile fore na račun Alice in Chains, koje su morali spomenuti između svake pjesme.

Kao treće domaće snage nultog dana nastupili su splitski T.B.F. te donijeli dašak mora i ljeta u ovaj kišni dan. Za nastup su izabrali hitove, stare i nove, a nastup su otvorili pjesmom "Genije". Nakon nje sljedile su "Malo san maka", "Moj um pali", "Heroji", "Odjeb je lansiran","Šareni artikal", "Smak svita", a publika je sve redom pjevala s njima u glas. Naravno da nije izostala ni "Alles gut", čijim su stihovima "Ništa mi neće ovi dan pokvarit" najbolje mogli opisati poruku koju su svi okupljeni mogli poručiti kiši i lošem vremenu.

Svirali su sat i pol, a nakon njih na red su došli headlineri nultog dana, Alice in Chains.

Bend koji je počeo svirati kasnih 80-tih pripada poznatoj Seatlle grunge sceni zajedno s Nirvanom, Mudhoneyem, Soundgardenom, Pearl Jamom. U Hrvatskoj su nastupili po prvi put, a tu šansu nije imao originalni pjevač Layne Staley koji je umro od predoziranja 2002. godine. Na njegovo mjesto došao je William DuVall, za kojeg poznavatelji stvaranja Alice in Chains kažu da je dostojna zamjena Staleyu. Nakon zahvale svima prisutnima na pristojno dobrom hrvatskom, Chainsi su žestoko zasvirali na oduševljenje publike. Retro izgled benda vjerojatno je okupljene fanove odveo u prošlost i podsjetio na slavu grungea, dugih kosa i žestokih gitara. Nastup su otvorili pjesmom "Dirt", svirali sat i pol i nadam se da nisu razočarali fanove koji su toliko godina čekali na njihov dolazak.

Vremenske prilike već tradicionalno gotovo svake godine mrse račune INmusicu. Srećom, čini se da je jučerašnji dan po pitanju vremenskih (ne)prilika, unatoč tome što je bio prvi dan ljeta, bio lošiji nego što bi trebala biti sljedeća dva. 

>>INmusic festival - nulti dan - GALERIJA

Danas Vas na T-Mobile Inmusicu očekuje bogat program:

T-Mobile stage:

Zakon Neba 17:15
Bo 18:00
Morcheeba 19:15
LCD Soundsystem 21:15
Billy Idol 23:15

Sony Ericsson stage:

In-The-Go 17:00
Heroina 17:45
The Bambi Molesters 18:45
Audio Bullys 20:45
!!! (Chk Chk Chk) 22:45

Tuborg Green stage:

Andrija 17:30
Deafness By Noise 18:15
One Piece Puzzle 19:30
Rise Against 21:00
Pendulum (Live) 23:00

INbass stage:

L- Vis 1990 00:30
Juice 02:00

Absolut party:

Rainer Trueby 01:00
Tom & Grade 03:00

Silent party stage:

Silent Party DJs

22.06.2010. 11:23:36
http://metro-portal.hr/nulti-dan-t-mobile-inmusica-u-znaku-alice-in-chainsa/43137/