Metro-portal.hr

objavljeno 03.11.2019. 15:01:00
CROWDFUNDING

Nula - 'Pobjedimo laž', počela je crowdfunding kampanja

Crowdfunding kampanja će trajati do 1.12.2019. te je dostupna svima koji žele podržati financiranje ove inicijative

Nula - pobijedimo laž
Nula - pobijedimo laž (Arhiva)

Od danas je aktivna nova web stranica kultnog šibenskog HC/punk benda Nula koja ujedno služi i kao platforma započete crowdfunding kampanje u svrhu reizdavanja albuma 'Pobjedimo laž'. Materijal će po prvi puta zaživjeti po prvi puta na dvostrukom vinilu, uz prateće CD i digitalne formate.

Crowdfunding kampanja će trajati do 1.12.2019. te je dostupna svima koji žele podržati financiranje ove inicijative. Dostupno je devet perkova između kojih se može birati ponuđeni bendovski asortiman. Točno 25 godina od prvog fizičkog ukazanja pravo je vrijeme da po prvi puta dobije svoj vinilni i CD oblik, s pratećim digitalnim formatima.

Kultni šibenski hardcore punk bend Nula je krajem 1993.g. snimio drugi demo materijal koji je početkom iduće godine objavljen kao album na audio kazeti, naziva 'Pobjedimo laž', te predstavlja antologijsko ostvarenje rane faze domaćeg undergrounda, snimljeno doslovno "pod zemljom", sa beskompromisnim anti-ratnim i anti-establishment porukama, na kojem je prisutna sva nagomilana frustracija generacije koja osjeća da su joj ugrožene najbolje godine. Snimke koje su preuzete za master kazeta, i prvi put digitalizirane, predstavljaju bend u kreativnom naponu snage, kada je istovremeno značajno pridonosio povezivanju nezavisne scene, i stvaranju prostora za njezino djelovanje u ratom rastrganoj zemlji.


03.11.2019. 15:01:00
http://metro-portal.hr/nula-pobjedimo-laz-pocela-je-crowdfunding-kampanja/121696/