Metro-portal.hr

objavljeno 09.07.2010. 13:53:13
KAZALIŠTE

Nu:Write Theatre Festival u studenom u Zagrebu

Riječ je o međunarodnom festivalu tijekom kojeg vas očekuje čak 30 predstava u pet dana te koncerti i kazališne radionice, a u goste dolazi i 80 britanskih izvođača

Nu:Write Theatre Festival
Nu:Write Theatre Festival (Nu:Write Theatre Festival/Tangleed feet)

Zagreb ove godine dobiva novu kazališnu poslasticu - Nu:Write Theatre Festival, festival novog kazališta, koji će se održati u prostorima SC-a i kazališta &TD od 16. do 20. studenog. Riječ je o međunarodnom festivalu tijekom kojeg vas očekuje čak 30 predstava u pet dana te koncerti i kazališne radionice, a u goste dolazi i 80 britanskih izvođača.

Prvi Nu:Write festival u znaku je mladih britanskih kazališnih trupa i pisaca koji u Londonu uživaju veliku popularnost. Među poznatim kazališnim družinama koje su najavile svoj dolazak su i Pains Plough Theatre Company, Nabokov Theatre CompanyFitzrovia Radio Hour, Box of tricks Theatre Company, Tangled feet, Actors Centre.

Idući tjedan, 14. srpnja, svi ljubitelji kazališta mogu se doći upoznati s programom na ljetnom Nu:Write druženju u prostorima Studentskog centra. Ondje će se okupiti glumci, glazbenici i likovni umjetnici i dati potporu projektu. Prisutne će glazbom zabavljati poznati  DJ Marmut, DJ Labosh, DJ Mario Kovač, bendovi Penguin Radio i Šta ima?

Uz dobru glazbu, upadom od 20 kuna dođite podržati Nu:Write festival (gdje će se svi zajedno smijati recesiji u lice). Program počinje u 20:00h i traje dok mixete ne izgore!

O Nu:Write Theatre Festivalu:

Kazališne skupine koje su već potvrdile svoj dolazak predstavljaju sam vrh trenutačne britanske produkcije suvremene drame, fizičkog teatra i modernog lutkarstva. Neke od njih stvorile su potpuno nove kazališne žanrove, dosad neizvođene u Hrvatskoj.

Organizatori izdvajaju Tangleed feet, nagrađivani ansambl fizičkog teatra, koji će nas izvesti izvan kazališnog prostora i povesti u javna interaktivna kazališna iskustva. Njihova drama Home ovisi o prostoru u kojem se izvodi i govori o sedam likova iz različitih zemalja koji traže mjesto za svoj šator koje će nazvati domom.

tangled__6e9.jpg

Paines Plough, osnovan 70-ih godina, dolazi s predstavom Sitni vulkani koja spaja ples, kazalište, komediju i glazbu te preispituje teme nacionalnog identiteta i pripadnosti u suvremenom britanskom društvu.

Umjetnički direktor festivala je Marko Cindrić, mladi profesionalni glumac koji je posljednje četiri godine proveo u Velikoj Britaniji studirajući glumu na prestižnoj The Oxford School of Drama kao jedini Hrvat u povijesti te glumačke akademije.

Posljednji dan festivala Nu:Write će se uključiti u već tradicionalnu Noć kazališta nizom performansa nazvanim Ponoćne matineje, u kojima će posjetitelji moći uživati do ranih jutarnjih sati.

09.07.2010. 13:53:13
http://metro-portal.hr/nu-write-theatre-festival-u-studenom-u-zagrebu/44233/