Metro-portal.hr

objavljeno 24.03.2014. 15:23:35
SNOWDEN

NSA špijunirao Huawei u operaciji Shotgiant

Kineska telekomunikacijska i internetska supertvrtka Huawei osudila je u ponedjeljak navodno špijuniranje koje je provodila američka sigurnosna agencija NSA

Nema gdje nisu gurali nos
Nema gdje nisu gurali nos (Arhiva)

Kako pišu New York Times (NYT) i Spiegel, NSA je godinama imao pristup arhivi elektroničke pošte Huaweija, dokumentima o internoj komunikaciji čelnika te tvrtke i tajnim podacima o proizvodima tvrtke. Napisi u tim dvama listovima temeljili su se na dokumentima bivšeg konzultanta NSA-a Edwarda Snowdena.

'Ako je navedeno točno, Huawei odlučno osuđuje takvu praksu upadanja u naše interne mreže i nadzora naših komunikacija', reagirao je Roland Sladek, potpredsjednik Huaweija zadužen za međunarodno poslovanje.

Huawei Technologies Co., Ltd., najveći proizvođač telekomunikacijske opreme i treći proizvođač pametnih telefona u svijetu, 'osuđuje svako djelovanje koje prijeti sigurnosti (komunikacijskih) mreža i spreman je na otvorenu i jasnu suradnju s vladama svih zemalja, ulagačima i klijentima radi rješavanja svjetskih sigurnosnih izazova', dodaje Sladek u priopćenju.

24.03.2014. 15:23:35
http://metro-portal.hr/nsa-spijunirao-huawei-u-operaciji-shotgiant/84011/