Metro-portal.hr

objavljeno 04.11.2009. 23:59:45

Novo u zagrebačkim kinima - 5. studenoga

POGLEDAJTE TRAILER: Ovog tjedna uživajte u ljubavnoj priči koja ne poznaje vremensko ograničenje, u krvavo zgodnim djevojkama i eksplozivnoj ratnoj priči

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Screenshot)

Nekontrolirano putovanje kroz vrijeme

Priča ovog filma sve je samo ne obična. Snimljen prema istoimenom svjetskom bestselleru spisateljice Audrey Niffenegger, film "Žena vremenskog putnika" govori o Henryju DeTambleu (Eric Bana), knjižničaru avanturisti koji ima (ne)sreću da zbog genetskog poremećaja može putovati kroz vrijeme.

Njegova žena je Clare Abshire (Rachel McAdams), umjetnica koja mora izaći na kraj s njegovim sve učestalijim izbivanjima i opasnim putovanjima. Ona je čitav život zaljubljena u njega i čvrsto je uvjerena da im je sudbina namijenila zajedničku budućnost. No, Henry je vremenski putnik pa je njihovo razdvajanje uvijek moguće.

 

Henry nekontrolirano putuje naprijed i nazad kroz vrijeme, ali usprkos tome Claire nastoji izgraditi zajednički život sa svojom cjeloživotnom ljubavi.

Scenarij filma potpisuje oskarovac Bruce J. Rubin, a režiju Robert Schwentke koji tvrdi da film nije znanstvena fantastika već "emotivno iskustvo i govori o dvoje ljudi koji su u vezi, a putovanje kroz vrijeme je katalizator svega onoga što istodobno jača i testira njihov odnos".

Kritičari nisu pretjerano oduševljeni, ponajviše zato što u ovoj ljubavnoj priči nedostaje strasti.

Film možete pogledati u Cinestaru od 5. studenoga.

Ženske grudi, krv i tajne... Mene zanima o čemu se radi.

Sestrinstvo Theta Pi je mješavina dobrih, zlih i lijepih djevojaka - Cassidy (Briana Evigan), Jessica (Leah Pipes), vođa sestrinstva, zatim knjiški moljac Ellie (Rumer Willis), Cassidyna najbolja prijateljica i najbolja studentica u sestrinstvu; prelijepa Claire (Jaime Chung) i partijanerica Chugs (Margo Harshman) i na kraju Megan(Audrina Patridge)

Priča dobija zaplet nakon što jedna obična šala za vrijeme tuluma ode u krivom smjeru, a Megan završi brutalno ubijena što  dovodi njihovo povjerenje i prijateljstvo na kušnju. Kako bi zaštitile svoju budućnost, djevojke su odlučile tajnu čuvati zauvijek te sakriti krvavo tijelo. No, komplikacije nastaju kad se pojavi ubojica u crnoj odori  koji će pokidati spone koje vežu članice sestrinstva Theta Pi i uloviti one koje znaju kako je Megan umrla.

 

 

Stewart Hendler redatelj je ovog horora, a scenarij je rezultat suradnje Josha Stolberga i Petera Goldfingera. Inače, scenarij se temelji na onome Marka Rosmana koji je iskorišten za film „The House On Sorority Row iz 1983. Sličnosti ovog re-makea s originalom ne nedostaje, ali kritičari nisu bili blagonakloni - osim što nudi dosta golotinje i krvavih scena, film nema ništa posebno pa je svrstan u kategoriju prosječnog slashera.

Ovaj hororac prikazuje se zasad samo u Cinestaru od četvrtka 5. studenoga.

Prereži crvenu. Ne! Zelenu. Ne! Dovraga...

Hurt Locker (Narednik James) potresan je prikaz američkih vojnika obučenih za jedan od najopasnijih poslova u vojsci - demontiranju bombi. U njihov svijet ulazi narednik James, zapovjednik neobičnog kova, koji ih tjera u vrlo smrtonosne situacije.

Zanimljivo je da je ova izmišljena priča ustvari inspirirana stvarnim događajima koje je prošao novinar i scenarist Mark Boal. On je bio stacioniran u specijalnoj postrojbi u Iraku i vrlo dobro zna realnost pirotehničara. Fil je režirala Kathryn Bigelow koja je inače poznata po akcijskim filmovima (Pakleni val; Čudni dani). Realističnosti sigurno neće manjkati.

 

 

Film je ostao zapažen i na Venecijanskom filmskom festivalu - osvojio je četiri manje nagrade, ali ono što fascinira je ogroman broj pozitivnih kritika. Hurt Locker ne prikazuje Amerikance prožete krivnjom već surovu stvarnost rata kroz oči onih koji su njegov izravni dio. Mnogi vjeruju da se radi o vrlo kvalitetnom ratnom uratku koji ima dobre šanse da postane klasik tog žanra.

Prikazivanje počinje 5. studenoga u Cinestaru.

Ne zaboravite da se u Cinestaru, kao i u Movieplexu, još uvijek prikazuje dokumentarac o kralju popa koji će probudit nostalgiju u mnogima, ali i još jednom pokazati zašto je Michael Jackson bio i ostao najveći od najvećih u glazbenoj industriji, napeti fantastični krimić Polarna noć čija se radnja odvija na najhladnijem području planeta te Priču o igračkama čiji su autori odlučili još jednom uskrsnuti njegove junake i to u 3D obliku.

04.11.2009. 23:59:45
http://metro-portal.hr/novo-u-zagrebackim-kinima-5-studenoga/25764/