Metro-portal.hr

objavljeno 30.12.2009. 12:45:33

Novo u zagrebačkim kinima - 31. prosinca

Uđite u Novu Godinu uz avanture malih Minimoya, saznajte sve o susretima četvrte vrste i otkrijte zna li ljubav za godine

Fotografija vijesti

Čisto sumnjamo da će netko na ispraćaju stare godine noć provesti u kinu, ali za okorjele filmoljupce koji to hoće i za sve one koji će već 1. siječnja doći u Cinestar i Movieplex, predstavljamo tri nove filmske priče i to o Minimoyima, zaljubljenom paru u New Yorku i vanzemaljcima.

Zamka za Arthura

Tko još nije upoznao Arthura i zemlju Minimoya sad ima novu priliku. Naime, u nastavku priče (Arthur i Maltazardova osveta) Arthur čeka da se završi deseti mjesečev ciklus da se napokon može vratiti u tu zemlju i ponovo biti sa Selenijom. U selu je pripremljena velika gozba u njegovu čast, no u isto vrijeme Arthurov otac objavljuje da će skratiti vrijeme odmora kod bake. Prije samog odlaska maleni pauk u Atrthurovu ruku stavlja zrno riže na kojem piše „Upomoć!".

Arthur zaključuje da je Selenija u opasnosti i ni trenutka ne oklijeva već kreće da joj pomogne. Na putu doživljava mnoge nezgode, susreće trupe Kröba, novog tiranina Sedam Kraljevstava, spašava Betamechea, ulazi u borbe sa žabama i štakorima i paucima. No, nakon svega, kad je stigao u selo Minimoya otkriva da ga nitko odatle nije zvao u pomoć. Postavlja se pitanje - tko je mogao postaviti ovakvu zamku?

Po reakcijama kritičara, nastavak je bolji od prvog dijela, ali ne toliko da bi s lakoćom mogao osvojiti gledatelje van Francuske. Luc Besson, scenarist, redatelj i producent (Veliko plavetnilo, Leon, Peti element) još 2006. predstavio je publici diljem svijeta priču o Arthuru u zemlji Minimoya. Drugi dio možete pogledati od 31. prosinca u Movieplexu i Cinestaru.

Ljubav ne poznaje godine

Kad god se spomene ime Catherine Zeta-Jones to je sasvim dovoljno da se probudi interes u svakome. Zeta-Jones vraća se na filmska platna u paru s Justinom Barthom, zvijezdom hita „Mamurluk", u novoj komediji (Ljubavni Jackpot) čija se radnja odvija u veličanstvenom New Yorku. Priča se vrti oko Sandy koja otkriva da ju muž vara. Nakon tog šoka, iz predgrađa se s djecom seli u sam centar „Big Applea", iznajmljuje stan i dobiva sjajan posao na televiziji. Igrom slučaja upoznaje mladog Arama koji počinje igrati ulogu dadilje njenih klinaca dok ona pokušava obnoviti ljubavni život izlascima. No, stvari se zakompliciraju kad Sandy i Aram jedne večeri završe u krevetu

Iako se radi o donekle predvidljivoj priči i ne baš sjajnom scenariju, film dobiva prolaznu ocjenu ponajviše zahvaljujući odličnoj glumi i to sporednih likova, a Bartu Freundlichu za režiju nema se što prigovoriti. Film možete pogledati u Cinestaru od četvrtka, 31. prosinca.

Kad vas otmu mali zeleni

Godine 1972. donesene su mjere opreza kod susreta s vanzemaljcima. Otkriće NLO-a naziva se susretom prve vrste. Prikupljanje dokaza poznato je kao susret druge vrste. Kontakt s vanzemaljcima označava susret treće vrste. Sljedeća faza, otmica, naziva se četvrtom vrstom.

Trenutno je najopasnije na Aljasci, gdje je iz godine u godinu znatan broj populacije proglašeno nestalima. Unatoč konstantnim istragama FBI-a, istina o njihovom nestanku nikad nije otkrivena. U ovoj usamljenoj regiji, psiholog Dr. Abigail Tyler počela je snimati seanse s traumatiziranim pacijentima i potpuno slučajno otkrivati neke od najuznemiravajućih dokaza otmica ikada.

Film „The Fourth Kind" (Susreti četvrte vrste) bavi se zastrašujućim otkrićima svjedoka čija su svjedočanstva o otmicama gotovo identična do najsitnijih detalja, a u glavnoj ulozi pojavljuje se Milla Jovovich. prikazuje se u Cinestaru od 31. prosinca.

U kinima još uvijek možete pogledati I to se zove ljubav te Sherlocka Holmesa, a više o filmovima možete saznati ovdje.

30.12.2009. 12:45:33
http://metro-portal.hr/novo-u-zagrebackim-kinima-31-prosinca/29643/