Metro-portal.hr

objavljeno 14.04.2010. 14:39:00

Novo u zagrebačkim kinima - 15. travnja 2010.

POGLEDAJTE TRAILERE: U Cinestaru i Movieplexu ovoga tjedna možete uživati u dvije komedije i jednoj ratnoj drami

Fotografija vijesti

Smijeh, ljubav, drama. Te tri riječi najbolje opisuju ovotjedne novitete koje vam svakako preporučamo.

Kad je netko jednostavno savršen

Radnja ove simpatične romantične komedije ("Jednostavno savršena") vrti se oko neobičnog junaka - mladić Kirk zaposlen je kao administrator osiguranja na aerodromu i u životu ima vrlo malo ciljeva od kojih je najvažniji njegov pokušaj da se vrati svojoj nepodnošljivoj bivšoj djevojci Marnie.

Međutim, uskoro upozna pametnu, seksi i šarmantnu mladu djevojku Molly i, iznenadivši okolinu, ali i samog sebe započne s njom vezu. Prvotno uzbuđenje ubrzo se pretvara u čistu paniku zbog njegove vlastite nesigurnosti i pritiska prijatelja i obitelji koji prijete uništenjem njegove savršene veze.

Kritika u filmu nije vidjela elemente koji bi sugerirali da se radi o klasiku, ali u moru romantičnih komedija koje nisu ni romantične, a ni komične, ovaj film prekida crni niz. Iako su vulgarnost i lascivnost temelji humora u ovoj priči, nimalo joj ne nedostaje šarma. Ljubitelji romantične komedije sigurno će biti zadovoljni. Film se prikazuje u Cinestaru od 15. travnja.

No powers? No problem!

Uvrnuta, urnebesna, akcijom nabijena avantura redatelja Matthewa Vaughna - sve je to "KICK ASS!" Glavni lik ove nevjerojatne akcijske komedije je Dave Lizewski - tinejdžer, srednjoškolac kojeg doslovno nitko ne primjećuje. Dave je veliki obožavatelj stripova. Uskoro će mu na um pasti genijalna ideja: pod utjecajem goleme količine stripova koje posjeduje i čita, Dave će odlučiti postati super junak i boriti se protiv opakih zločinaca. U tu svrhu nabavit će potrebno odijelo, naočale i masku te promijeniti ime u - KICK ASS.

Postoji samo jedan mali problem: Kick Ass ne posjeduje nikakve super moći! Međutim, njegov život ubrzo će se drastično promijeniti nakon što ga hrpa istomišljenika počne imitirati, a on sam susretne 11-godišnju Hit Girl i njezinog oca Big Daddyja te postane partner s još jednim „wanna be" superherojem - Red Mistom. U cijelu priču uplest će se i lokalni mafijaš Frank DAmico koji će naše novopečene super heroje staviti na pravu kušnju! film se prikazuje u Cinestaru i Movieplexu od četvrtka, 15. travnja.

Rat čovjeka sa samim sobom

Kad odlikovani marinac nestane, njegov mlađi brat preuzima brigu za njegovu suprugu i dvoje djece, s posljedicama koje će uzdrmati cijelu obitelj.
"Zakon braće" donosi moćnu priču o dva brata; Kapetana Sama Cahilla (Tobey Maguire) i mlađeg brata Tommyja Cahilla (Jake Gyllenhaal), koji su posve različiti. Marinac koji se sprema 4. put otići na dužnost, Sam je čvrst obiteljski čovjek oženjen djevojkom još iz srednje škole, Grace (Natalie Portman), s kojom ima dvije djevojčice (Bailee Madison, Taylor Geare). Tommy, njegov karizmatični mlađi brat, upravo je izašao iz zatvora i uvijek se koristio dosjetkama i šarmom kako bi se izvukao iz neugodnih situacija.

"Zakon braće" (Brothers) film je inspiriran istoimenom danskom dramom iz 2004. čija je redateljica bila Susanne Bier. Ona je surađivala i na pisanju priče. Iako su kritičari bili škrtiji na riječima hvale u usporedbi s izvornikom, nije se mogla ne primijetiti sjajna izvedba Tobeyja Maguirea, ali ni Natalie Portman. U ulozi duševno osakaćenog marinca Maguire je pokazao nevjerojatnu sposobnost uživljavanja u mračna stanja čovjeka koje se svačega nagledao, ali i svašta učinio u ratu. Možda ga je nakon Spidermana bilo teško shvatiti kompetentnim za ozbiljne dramske uloge, no Maguire je razoružao i najokorjelije skeptike.

Još stignete pogledati i film "Aleluja!" Ova urnebesna, dirljiva komedija bez imalo poštovanja, koju je režirao Roger Delattre, prati život Marija Diccara, kriminalca koji je upravo odslužio sedmogodišnju zatvorsku kaznu. Nakon povratka kući, Mario otkriva da njegovi problemi s podzemljem zbog kojeg je i završio u zatvoru još uvijek nisu riješeni pa moli svog brata Patricka da mu pronađe sigurno utočište dok se stvari ne smire.

Film "Lovac na glave" romantična je komedija. Milo Boyd (Gerard Butler) je lovac na glave koji baš i nema sreće, no iznenada dobiva posao iz snova kada ga zapadne zadatak da uhvati svoju bivšu ženu, novinarku Nicole Hurley (Jennifer Aniston) nakon što se oglušila o propisanu jamčevinu.

"Daybreakers" nije tipična p'riča o vampirima. Desetak godina u budućnosti vampiri čine većinu stanovništav na Zemlji dok je ljudi tek 5 %. Vampiri su svjesni da se zaliha njihove hrane, ljudske krvi, opasno smanjuje. Kako nemaju dovoljno krvi, neki se vampiri pretvaraju u divlja bića koja su spremna na sve ne bi li preživjeli.

14.04.2010. 14:39:00
http://metro-portal.hr/novo-u-zagrebackim-kinima-15-travnja-2010/37826/