Metro-portal.hr

objavljeno 09.04.2021. 12:31:00
NAJAVE

Novo iz Motovuna - Corto Montense

U želji da hrvatski kratki filmovi stignu do što većeg broja gledatelja, Motovun Film Festival poziva najbolji na putovanje po Hrvatskoj

Corto Montense
Corto Montense (Arhiva)

Corto kao kratki. Montenese kao motovunski. Corto montenese - nova nagrada za domaće filmaše.

Motovunski kratki međunarodni je program dvadeset i pet filmova u trajanju do 20 minuta, već treću godinu zaredom nagrađeni film vodi u konkurenciju za najbolji europski film godine, nagradu Europske filmske akademije.

Od ove godine, u cilju dodatne promocije hrvatskih autorskih snaga, te podrške u vrijeme kada nije lako doći do kino publike,  festival uvodi još jedno priznanje CORTO MONTENESE, rezervirano za domaće autore.

Festival će tako odabrati najbolji domaći kratki film i ponudit autoru i producentu otkup prava za ograničeni broj kino-prikazivanja u vrijednosti od 5 000 kuna. U konkurenciju za nagradu ulaze svi filmovi hrvatskih producenata i/ili autora, uvršteni u natjecateljski program Motovun Film Festivala.

Prijave za motovunske kratke upravo su u toku: Prijaviti se mogu filmovi u trajanju od dvadeset minuta koji su svjetsku premijeru imali u 2020 ili 2021 godini, uz uvjet da je to prvo prikazivanje filma u Hrvatskoj. Nagrada za najbolji film je 1000 Eura.

Filmove iz Hrvatske, kao i oni iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Makedonije, Slovenije i Srbije, mogu se prijaviti bez naknade preko platformi Film Freeway i Shortfiilm Depot do 15 svibnja.

U nadi da će se ovoga ljeta stvoriti povoljni uvjeti za održavanje događanja uživo, pripremamo festival u uobičajenom terminu posljednjeg tjedna srpnja/jula, od 27. do 31. 07.

Prijave:
https://filmfreeway.com/MotovunFilmFestival
https://www.shortfilmdepot.com/en/home/festivals/details/id/177/festival/motovun-film-festival

09.04.2021. 12:31:00
http://metro-portal.hr/novo-iz-motovuna-corto-montense/131394/