Metro-portal.hr

objavljeno 05.01.2014. 11:01:00
OPREZ

Novi zakoni koje vozači trebaju znati

Možda i najvažnija promjena koja će izravno utjecati na džepove vozača - ne možete registrirati automobil dok ne platite sve kazne

Pripazite da vas ne zakače novi zakoni
Pripazite da vas ne zakače novi zakoni (Automania)

Od 1. siječnja 2014. na snagu su stupili novi zakoni koji dodatno zagorčavaju život vozačima, a kolege s portala Automania.hr prikupili su ih na jednom mjestu, pa da vidimo što nas čeka:

1. Zbog neplaćenih kazni nećete moći registrirati svoj automobil, jer od 1. siječnja 2014. vrijede novi zakoni i propisi u Hrvatskoj
Od 1. siječnja 2014. godine uspostavlja se registar neplaćenih novčanih kazni, pa će svakom građaninu koji ima neplaćene prekršajne kazne bit do njihova plaćanja uskraćeno produljenje registracije automobila, produljenje vozačke dozvole, sudjelovanje u natječaju u postupcima javne nabave, osnivanje pravnoga subjekta, otvaranje obrta ili samostalne djelatnosti, dobivanje koncesije ili subvencije... Neće se moći ni prodati automobil s prekršajnim dugovima.

2. Platite li kaznu odmah na licu mjesta ili najkasnije u roku od tri dana dobit ćete 50 posto popusta
Od 1. siječnja 2014. godine kazna koja se plati najkasnije u roku od tri dana po počinjenom prekršaju tretirat će se kao da je plaćena na licu mjesta, čime se ostvaruje 50 posto popusta. Za one kojima će kazna biti poslana na kućnu adresu vrijedi rok od tri dana računajući od dana obavijesti.

Sve novosti pročitajte na portalu Automania.hr

05.01.2014. 11:01:00
http://metro-portal.hr/novi-zakoni-koje-vozaci-trebaju-znati/82535/