Metro-portal.hr

objavljeno 01.09.2011. 10:49:29
TASSILI

Novi Tinariwen od petka u prodaji

Novi album fanovi saharskih Led Zeppelina moći će uživo čuti u Tvornici 26. rujna

Saharski Led Zeppelini u Zagrebu

Pred vama je peti studijski albumi "Tassili" pustinjskih rockera Tinariwen koji će se u prodaji pojaviti 02.09.2011. S velikim zadovoljstvom najavljujemo i koncertno gostovanje benda za 26.09.2011., kada će Tinariwen nastupiti u zagrebačkoj Tvornici kulture.

Saharski Led Zeppelini, kako im mnogi tepaju, sviraju fuziju funka i bluesa, a na ovom se izdanju tuareški glazbenici vraćaju svojim korijenima, te su svoje električne instrumente zamijenili akustičnima. Taj je zvuk ove malijske glazbenike i poveo na put od Bamaka do Glastonburyja.

''Tassili'' je sniman u alžirskoj pustinji i poseže duboko u samu srž zvuka Tinariwen dok se simultano otvara svijetu koji ga okružuje.

Na novom albumu vanjski svijet predstavljaju gostujući indie rockeri i brass sekcija iz New Orleansa. Dugogodišnji fanovi benda, Tunde Adebimpe i Kyp Malone iz  TV On The Radio te Nels Cline, čarobnjak na gitari iz benda Wilco, zajedno sa Dirty Dozen Brass Band-om, sudjelovali su u stvaranju albuma ''Tassili''.

Da se radi o atraktivnom bendu potvrdio je i britanski Guardian, koji je svojim čitateljima ponudio ekskluzivni download osam live pjesama prije službenog izlaska albuma.

Zagrepčani će Tinariwen moći pogledati u Tvornici kulture 26.9. kada će, između ostalog, izvoditi pjesme i sa najnovijeg albuma ''Tassili''. Koncert Tinariwen svakako je prava poslastica jesenske klupske sezone u Zagrebu, a karte po cijeni od 130,00 kuna potražite na sljedećim prodajnim mjestima:

Dallas music shopovi, Dancing Bear, Dirty Old shop, Rockmark, Tvornica kulture, sva Eventimova prodajna mjesta, www.eventim.hr i www.dallasmusicshop.com

01.09.2011. 10:49:29
http://metro-portal.hr/novi-tinariwen-od-petka-u-prodaji/62773/