Metro-portal.hr

objavljeno 27.05.2008. 02:42:10

Novi Indiana Jones razljutio rusku KP

Paranoična reakcija ruskih komunista na četvrtog Indyja

Cate Blanchett glumi opasnu rusku agenticu Irinu Spalko koja stvara Indiani Jonesu velike probleme u novom filmu
Cate Blanchett glumi opasnu rusku agenticu Irinu Spalko koja stvara Indiani Jonesu velike probleme u novom filmu

Članovi ruske Komunističke partije apeliraju da se u Rusiji zabrani prikazivanje najnovijeg filma o Indiani Jonesu, zbog, kako su naveli, ‘iskrivljenih povijesnih činjenica’, prenijeli su britanski mediji.

Radnja filma ‘Indiana Jones i Kraljevstvo kristalne lubanje’, smještena je u razdoblje Hladnog rata, američke protusovjetske i protukomunističke paranoje i histerije. Britanska glumica Cate Blanchett u filmu glumi opaku KGB-ovu agenticu Irinu Spalko koja vodi skupinu agenata i komandosa KGB-a u akciju po SAD-u i Južnoj Americi.

Filmske gluposti

Predsjednik Komunističke partije Sankt Peterburga Sergej Malinkovič novinarima je rekao kako su u filmu prikazane ‘obične gluposti’.

Uspjeh u kinimaNakon prvog vikenda prikazivanja, ‘Indiana Jones i Kraljevstvo kristalne lubanje’ najgledaniji je film u SAD-u sa zarađenih 126 milijuna dolara.
U Hrvatskoj je film pogledalo 25.615 gledatelja.
- Zašto bismo se trebali složili s takvim lažima i pustiti Zapad da obmanjuje našu mladež? - zapitao se Malinkovič. Objasnio je da će film najprije pohrliti pogledati ruski tinejdžeri, koji su ‘potpuno neinformirani o onomu što se u svijetu događalo 1957.’

- Steći će dojam da su Rusi 1957. stvarali probleme Sjedinjenim Državama, gotovo započevši nuklearni rat... zato smatram da je film obično smeće. 1957. komunisti nisu jurili s kristalnim lubanjama po SAD-u - ljutito je zaključio Malinkovič.

Hladni rat

Jedan od vodećih članova Komunističke partije Moskve Andrej Andrejev, slaže se sa svojim stranačkim kolegom te tvrdi kako je ‘vrlo uznemirujuće kada talentirani redatelji žele prouzročiti novi Hladni rat’. (HINA) 

27.05.2008. 02:42:10
http://metro-portal.hr/novi-indiana-jones-razljutio-rusku-kp/7731/