Metro-portal.hr

objavljeno 03.01.2008. 01:43:00

Novi hitovi Sex Pistolsa

Legendarni britanski bend nakon 30 godina radi na novim pjesmama

Legendarni pankeri Sex Pistols rade na novim pjesmama, prvima koje će snimiti nakon skoro trideset godina, a kako najavljuju, već ovoga ljeta moći će ih čuti publika na poznatom ljetnom britanskom festivalu Isle of Wight, prenosi Tportal.
Ponovno okupljeni Pistolsi jedni su od glavnih zvijezda tog festivala koji će se održati u lipnju, a prema riječima bubnjara Paula Cooka, žele napisati i neke nove pjesme i predstaviti ih na tom nastupu.
- Istina je. Razmišljamo o novim stvarima. Najveći je problem što neki članovi, tj. John Lydon (poznatiji i kao Rotten) i Steve Jones žive u SAD-u, a Glen Matlock i ja u Velikoj Britaniji, pa je teško uskladiti radni raspored. Ali postoji velika želja i mislim da ćemo to uspjeti do ljeta realizirati - kaže Cook dodajući da zasad još uvijek ipak ne razmatraju mogućnost snimanja novog albuma Pistolsa.

‘Hall of Fame je smeće!’Sex Pistolsi prvi su put nastupili 6. studenoga 1975. u Saint Martins Collegeu, a izbačeni su prije kraja prve pjesme.
U New Yorku se 13. ožujka 2006. trebala održati svečana ceremonija uključivanja Sex Pistolsa u Rock and Roll Hall of Fame. Dolazak su odbili u svom tradicionalnom stilu, nazvavši Hall of Fame smećem i ostalim pogrdnim nazivima.
Iako su objavili samo jedan studijski album ‘Never Mind the Bollocks, Here’s the Sex Pistols’, Pistolse, jednu od najutjecajnijih britanskih grupa druge polovice 70-ih, BBC je označio kao ‘utjelovljenje britanskog punk rock pokreta’.
 Sex Pistolsi su ove godine najavili veliki koncertni povratak, no svoj su prvi scenski comeback imali još 1996. godine, kada su članovi benda prvi put nakon dvadesetak godina zakopali ratne sjekire i zajedno krenuli na svjetsku turneju u sklopu koje su nastupili i u ljubljanskoj dvorani Tivoli. Tada je objavljen i album ‘Filthy Lucre Live’. 

Piše: mex
03.01.2008. 01:43:00
http://metro-portal.hr/novi-hitovi-sex-pistolsa/1205/