Metro-portal.hr

objavljeno 29.04.2010. 12:00:00
PREPUSTITE SE

Novi hit u svijetu fitnessa je Port de bras

Port de bras je plesni fitness program koji spaja različite baletne pokrete – iako zvuči lagano, vrlo je intenzivan i koristan za dobru formu

(Shutterstock)

Svijet fitnessa dobio je novu izvrsnu tjelovježbu koja se zove Port de bras. Namijenjena je baš svima, a prije svega se sastoji od plesnih pokreta. Ali naglasak nije na plesnoj tehnici i pamćenju teških koraka, već na jednostavnim pokretima koji su vrlo korisni za naše tijelo.

Satovi Port de brasa traju sat vremena i počinju razgibavanjem i zagrijavanjem pomoću osnovnih položaja ruku i nogu. Radi se o osnovnim pokretima ruku iz baleta, čiji opseg se polako razvija, te se dodaju i pokreti nogu.

Nakon toga se prelazi na pojedine kratke varijacije baletnih pokreta kojima se postepeno povisuje intenzitet. Sve se odvija uz laganu glazbu, sve teče polako, pa dobivate osjećaj kao da plešete. Veliki naglasak stavljen je na kvalitetu pokreta oko ramena koji moraju biti koordinirani.

Potom se prelazi na vježbe na podu, što je vrlo važno jer te vježbe pomažu u pravilnom držanju tijela, a produžuju se i mišići.

Port de bras se vježba u udobnoj odjeći, bos, eventualno u čarapama ili baletnim papučicama. Iako možda izgleda lagano, ova tjelovježba može biti vrlo intenzivna, te učvršćuje i produžuje naše mišiće.

29.04.2010. 12:00:00
http://metro-portal.hr/novi-hit-u-svijetu-fitnessa-je-port-de-bras/38925/