Metro-portal.hr

objavljeno 29.08.2011. 16:36:00
ZLATNI LAV

Novi film Georgea Clooneya otvara 68. Mostru

"The Ides of march" govori o neugodnostima koje doživljava predstavnik za medije predsjedničkoga kandidata upleten u korupcijski skandal

Fotografija vijesti

Ovogodišnja će Mostra, 68. po redu, 31. kolovoza otvoriti svoj bogati filmski program novim filmom Georgea Clooneya „The Ides of march", piše Hina.

"The Ides of march" četvrti je film u kojemu se George Clooney pojavljuje kao glavni glumac i redatelj. Film, u kojemu uz Clooneya glume i Ryan Gosling, Philip Seymour Hoffman te Paul Giamatti, govori o neugodnostima koje doživljava predstavnik za medije predsjedničkoga kandidata upleten u korupcijski skandal.

Svjetskom premijerom na Lidu Clooneyev film ulazi u konkurenciju za Zlatnoga lava uz još 23 filma, među kojima je i jedno "iznenađenje" koje će organizatori otkriti naknadno.

Uz Clooneyev film za Zlatnoga lava će se natjecati i "Carnage" Romana Polanskog, u kojemu glume Jodie Foster, Kate Winslet i Christoph Waltz, zatim "A dagerous method" Kanađanina Davida Cronenberga, "Life without principle" hongkonškog redatelja Johnniea Toa, "Faust" ruskog redatelja Aleksandra Sokurova i "Dark Horse" američkoga redaelja Todda Solondza.

Kao i svake godine, na Lidu se očekuje dolazak brojnih zvijezda koje će promovirati filmove izvan službene natjecateljske konkurencije. Među njima će tako biti Madonna, koja će predstaviti svoj film "W.E." o ljubavi Eduarda VIII. i Wallis Simpson te Al Pacino koji se predstavlja kao redatelj i glumac u filmu "Wilde Salome".

Ovogodišnja Mostra obuhvaća i tri prateća programa: program posvećen novim filmskim trendovima u svijetu, retrospektiva talijanskoga eksperimentalnog filma šezdesetih i sedamdesetih te poseban program posvećen novim trendovima talijanske kinematografije

29.08.2011. 16:36:00
http://metro-portal.hr/novi-film-georgea-clooneya-otvara-68-mostru/62680/