Metro-portal.hr

objavljeno 26.09.2019. 11:30:00
NAJAVE

Novi ciklus besplatnih filmskih radionica

Bacači Sjenki provode novi ciklus besplatnih filmskih radionica „Samo nebo nam je granica“ za polaznike 54 +

Samo nebo...
Samo nebo... (Arhiva)

Udruga Bacači Sjenki provodi nove inovativne filmske radionice "Samo nebo nam je granica" u Zagrebu, Karlovcu i Puli. Prva u nizu je početna filmska radionica u Zagrebu koja će biti održana od 30. rujna do 04. listopada 2019. u POGONU - zagrebačkom centru za nezavisnu kulturu i mlade, na adresi Mislavova 11, Zagreb.

Radionice su namijenjene polaznicima starijim od 54 godine koji se vole družiti i radoznali su, koji bi malo pobjegli od svoje svakodnevice, koji ne vole gledati reprize jednih te istih filmova na TV-u, one koji bi htjeli na cool način razgovarati sa svojom djecom ili unucima, one čiji je život pisao romane, a koje koje bi htjeli podijeliti s drugima. Radionice uvode u svijet filma, filmskih profesija te zanimljivih filmskih sudbina; nude kvalitetnu zabavu, maštanje i iskušavanje u stvaranju filma!

Cilj radionice je na jednostavan i kreativan način polaznike starije od 54 godine uvesti u svijet filma. Tijekom početne filmske radionice polaznici gledaju najnovije i antologijske filmove te uče analizirati i gledati film s kritičke strane, uče igrajući se, a konkretnije upoznaju planove, kadrove, filmske vrste, kako nastaje scenarij i knjiga snimanja te se temeljno upoznaju s osnovama stop animacije. Polaznici se igraju svega povezanog s filmom i sa svime što je učinilo film mogućim. Uz pomoć stručnih voditelja iskušavaju se u stvaranju svojih prvih filmova.

Na kreativan i zabavan način radionica potiče zanimanje za sedmu umjetnost, medije i sadržaje koje vole današnja djeca te posredno zbližava generacije.
Tijekom provedbe radit će se u grupama i samostalno, ovisno o interesu i volji polaznika. Radionica traje pet dana; potpuno je besplatna za sve polaznike te je osiguran i fini ručak!

Početna filmska radionica u Zagrebu bit će održana od 30. rujna do 04. listopada 2019. u Pogonu - zagrebačkom centru za nezavisnu kulturu i mlade, na adresi Mislavova 11, Zagreb.

U ponedjeljak, 30. 09. 2019. radionica počinje u 13:00 sati i traje do 18:00., a ostale dane od 9:00 do 15:00 sati.

Početna filmska radionica u Karlovcu bit će održana od 14. do 18. listopada 2019., u Maloj sceni HD, Kurelčeva 4, Karlovac. Trajanje radionica je od 9:00 do 15:00 sati.

Početna filmska radionica u Puli bit će održana od 11. do 15. studenog 2019., u Dnevnom boravku Rojc, Gajeva 3, Pula. Trajanje radionica je od 9:00 do 15:00 sati.

Voditelji radionica u Zagrebu, Karlovcu i Puli su Marija Georgiev (redateljica i filmska autorica) , Bojana Burnać (snimateljica i filmska autorica), Irena Boćkai (glumica, autorica i izvođačica u performansima i predstavama vizualnog, site-specific i performans kazališta.), Nino Sorić (glumac i scenarist), Boris Bakal (idejni začetnik programa, filmski i kazališni redatelj, glumac, intermedijalni umjetnik).

Prijave na radionicu zaprimaju se putem telefona 01/464 02 62, e-mail adrese: samonebonamjegranica@gmail.com ili putem prijavnice koje se nalazi ovdje. Broj mjesta na radionici je ograničen na 15 polaznika, prijave se primaju dok se radionica ne popuni.

Program "Samo nebo nam je granica" nastao je kroz provedbu istoimenog projekta financiranog kroz natječaj Ministarstva kulture: Umjetnost i kultura 54+, sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda. Radi se o programu medijskog, filmskog, informatičkog i informacijskog opismenjavanja odraslih, starijih od 55 godina kroz koji polaznici upoznaju teoriju i praksu, stvaralačke postupke i upoznaju brojne medijske, filmske i informatičke sadržaje onkraj standardnog i svakodnevnog iskustva te se lako i kroz igru povezuju i s mladim generacijama te upoznaju filmsko, TV i medijsko stvaralaštvo u njegovom totalitetu i s brojnih motrišta.

Nakon vrlo uspješnih prvih radionica u Zagrebu, Sinju i Pakracu osigurana su sredstva za nastavak kroz provedbu projektnih aktivnosti projekta DKC-HR: Mreža društveno-kulturnih centara te sredstava Društva hrvatskih filmskih redatelja.

U novom ciklusu, osim u Zagrebu, radionice se provode i u dva nova grada - Karlovcu i Puli.
Više informacija o programu na web stranici programa: http://samonebo.eu/

Facebook stranica programa: https://www.facebook.com/samonebonamjegranica/ 

26.09.2019. 11:30:00
http://metro-portal.hr/novi-ciklus-besplatnih-filmskih-radionica/120912/