Metro-portal.hr

objavljeno 12.04.2012. 13:35:55
MASLINAR ZA MASLINARE

Novi broj časopisa Maslinar na svim kioscima

Detaljan vodič o ispunjavanju zahtjeva za poticaje za ovu godinu, detaljna prognoza vremena za travanj i svibanj, kalendar radova, eko savjeti i brojni savjeti za maslinare i ljubitelje maslina

Novi broj časopisa Maslinar
Novi broj časopisa Maslinar (Maslinar)

Časopis Maslinar je, kako mu i naziv govori, namijenjen prije svega maslinarima i uljarima i kako u uvodniku prvoga broja kaže njegova urednica, za njih će se boriti sasvim pristrano.

Glavna urednica Maslinara je Mila Bulimbašić-Botteri koja ima dugogodišnje iskustvo u uređivanju i pisanju za medije vezane uz maslinarstvo i uljarstvo. Voditelj projekta je Leopold Botteri, jedan od prvih autora na području maslinarstva i jedan od vodećih promotora maslinovoga ulja u Hrvatskoj.

Stručni suradnik časopisa Maslina je Sinaj Bulimbašić, već godinama prvo ime u promociji sadnje maslina, proizvodnje i potrošnje maslinovog ulja. Organizator je najveće hrvatske manifestacije Maslina i predsjednik Saveza maslinara i uljara. 

Vodeći hrvatski maslinarski stručnjaci, poput Josipa Ražova, Franka Raguža, Mirelle Žanetić, Željka Krnčevića, Tee Bilušić i ostalih, suradnici su prvoga broja Maslinara, pokazujući na taj način svoju potporu i vjeru u ovaj projekt.

Maslinar je pokrenut sa željom da se maslinarima donese stručna i objektivna informacija, ali i da se snagom medija lobira za interese maslinara i njihove potrebe. Maslinari i ljubitelji maslinarstva u u svakom broju časopisa mogu pronaći i sve potrebne informacije vezano uz agrotehničke i ostale mjere koje je potrebno u masliniku provesti u razdoblju nakon što časopis izađe. Maslinar izlazi početkom svakog parnoga mjeseca (veljača, travanj, lipanj, kolovoz, listopad prosinac) i maslinarima donositi sve potrebne inforrmacije. Maslinar se može kupiti na svim  kioscima po cijeni od 17,99 kuna, a pretplata na 6 brojeva časopisa iznosi 90 kuna.

 

12.04.2012. 13:35:55
http://metro-portal.hr/novi-broj-casopisa-maslinar-na-svim-kioscima/69983/