Metro-portal.hr

objavljeno 10.01.2019. 17:01:00
NOVOSTI

Novi AOC AGON 3 gejming monitori dostupni u trgovinama

Novi, super brzi i nagrađivani AOC AGON 3 zakrivljeni monitori od sada dostupni u trgovinama

Dva odlična nova modela
Dva odlična nova modela (AOC)

Specijalist za monitore AOC s ponosom najavljuje dolazak zakrivljenih AG273QCG (Nvidia G-SYNC) i AG273QCX (AMD FreeSync 2 HDR) monitora treće generacije AGON gejming serije u specijalizirane trgovine.

Ova AOC-ova obnovljena i redizajnirana premium gejming serija monitora dizajnirana je posebno za one hardcore gejmere. AGON 3 modeli donose jednake značajke kao i stariji AGON modeli poput stope osvježavanja do 165 Hz, visoku brzinu odziva od 1 ms, no za razliku od svojih prethodnika, AGON 3 monitori dolaze s najnovijom tehnologijom kao što je AMD FreeSync 2 HDR te osvježenim, uglađenim dizajnom. Upravo je to AG273QCG modelu doprinijelo osvajanju jedne od najpriznatijih globalnih nagrada za dizajn Red Dot Design Award 2018.

Kompetitivni monitori za kompetitivne igrače

AOC je lansirao svoju prvu premium seriju gejming monitora AGON (starogrčka riječ za kompetitivnost, antagonizam, borbu) još u 2016. godini. AGON monitori prve generacije poput AG271QX modela odmah su postali nagrađivani, dok se AG251FZ model etablirao kao osnovni proizvod za esport timove i turnire. Druga generacija AGON monitora proširila je svoju liniju s ultra širokim i zakrivljenim modelima različitih veličina (od 27 do čak 35 inča), poput AG352UCG modela. Sada, treća, AGON 3 generacija monitora je ovdje s impresivnim specifikacijama, privlačnim dizajnom i više gejming značajki no ikad.

Specifikacije

27 inčni AG273QCG model opremljen je zakrivljenim (radijus od 1800 mm) TN panelom u QHD rezoluciji (2560 x 1440), podržava Nvidia G-SYNC te dolazi s visokom stopom osvježavanja od ogromnih 165 Hz te vremenom odziva od 1ms. Korisnici podržanih Nvidia grafičkih kartica mogu omogućiti G-SYNC-u da eliminira kidanje i zastajkivanje slike te uskladi brzinu osvježavanja monitora s frameratom njihovog GPU-a.

Visoko osvjetljenje od 400 nita osigurava da se monitor može nesmetano koristiti čak i u najsvjetlijim prostorijama. Dva ugrađena zvučnika od 2 W s DTS-om dodatno zaokružuju cjelokupni audio vizualni paket.

S druge strane, 27 inčni HDR AG273QCX monitor opremljen je sličnim zakrivljenim (radijus od 1800 mm) VA panelom u QHD rezoluciji sa stopom osvježavanja od 144 Hz. Zahvaljujući visokom osvjetljenju od 400 nita, ovaj monitor podržava HDR standard - VESA DisplayHDR 400. Uz HDR, monitor se također može pohvaliti AMD FreeSync 2 HDR tehnologijom koja ublažuje ulazno kašnjenje koje može biti uzrokovano HDR-ovim mapiranjem tonova, te kompenzira niske frekvencije (LFC) i uklanja kidanje ili zastajkivanje slike. Statički omjer kontrasta VA panela 3000:1 i 90 posto DCI-P3 pokrivenosti, donose životnije vizuale s dubljim crnim tonovima i življim bojama uz široki kut gledanja od 178 stupnjeva. Brzina odziva zajamčen je vremenom odziva od 1 ms, što se postiže strobe tehnikom. 2 ugrađena 5 W zvučnika na AG273QCX također su DTS kompatibilni.

Dizajn

Oba monitora opremljena su ultra tankim okvirom što omogućuje besprijekorno postavljanje više monitora jedno uz drugog. Monitori su također ergonomski podešeni i nude podešavanje visine do 110 mm te opcije naginjanja i zakretanja. Sa stražnje strane nalazi se AGON Game Lights dodatak koji pokriva više od 100.000 boja koje se mogu podesiti ovisno o video igri i preferencijama korisnika. Crveno, elegantno kutno postolje AG273QCG modela te srebrno postolje AG273QCX modela čvrsto sjedaju na stol bez zauzimanja puno prostora. Radijus zakrivljenosti od 1800 mm na oba monitora povećavaju doživljaj uranjanja u sadržaj te kreiraju udobno vizualno zadovoljstvo gledanja s jednog kraja ekrana do drugog.

Već ranije poznati uvlačiv držač za slušalice na AGON monitorima, kod novih je modela redizajniran i udvostručen te se sada držač nalazi sa svake strane monitora. Za jednostavno postavljanje i rastavljanje (na turnirima, LAN događanjima), postolje se može montirati s mehanizmom jednog klika bez vijaka, a ručka za nošenje omogućuje jednostavan transport. AG273QCX model dolazi i s redizajniranim, uglađenim daljinskim upravljačem - AOC Game Pad koji omogućuje jednostavno postavljanje različitih OSD postavki.

Dodatne značajke

Osim iznimno širokog raspona značajki koje su navedene prethodno u tekstu, oba monitora također sadrže i sljedeće:

  • AOC Game Color, opcija pomoću koje korisnici mogu podesiti zasićenje boje za bolje razine sivih nijansi i detaljnije slike,

  • AOC Game Mode, omogućuje odabir specifičnih poboljšanja postavki za različite gejming žanrove

  • AOC Shadow Control, podešava stupanj sjena za bolji pogled na tamnija područja bez utjecaja na ostatak ekrana

  • AOC Dial Point, postavlja pokazatelj ciljanja tako da gejmeri uvijek mogu imati označeno središnje mjesto akcije

  • FPS Frame Counter, sloj koji prikazuje trenutne sličice po sekundi

  • Flicker Free tehnologija, smanjuje neudobnost za oči i umor očiju

  • novi, ažurirani OSD sa svježim, modernim izgledom i dodatni softverski OSD (G-Menu) za još bolju prilagodbu.

Ova dva AGON 3 monitora bila su najavljena, isprobana i visoko ocijenjena od strane novinara u Gamescom sajmu 2018., a od sada si dostupni na virtualnim i fizičkim policama trgovina za igrače koji će u njima zasigurno uživati.

AOC AG273QCX i AG273QCG bit će dostupni od siječnja ove godine po preporučenim maloprodajnim cijenama od:

AOC AG273QCX - 5.199 kuna (bez PDV-a)

AOC AG273QCG - 5.949 kuna (bez PDV-a)

>> Pratite vijesti iz Hi Tech rubrike na Facebook stranici Hi Tech by Metro Portal i na Instagramu >>

10.01.2019. 17:01:00
http://metro-portal.hr/novi-aoc-agon-3-gejming-monitori-dostupni-u-trgovinama/116341/